VIDEO Faţa nevăzută a oraşului Târgovişte, arătată de vânătorul de piraţi Cristian Bobeică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Românul Cristian Florin Bobeică lucrează într-o agenţie de securitate maritimă începând din martie 2014, iar din 2015 este Team Leader
Românul Cristian Florin Bobeică lucrează într-o agenţie de securitate maritimă începând din martie 2014, iar din 2015 este Team Leader

Vânătorul piraţilor din apele internaţionale Cristian Bobeică duce o luptă pentru rezolvarea problemelor din Târgovişte, de la pasaje pietonale lăsate în paragină până la obligarea instituţiilor publice (inclusiv şcoli) să repespecte legea prin arborarea drapelului naţional.

Cristian Bobeică, târgovişteanul care conduce o echipă de intervenţie antrenată să lupte împotriva piraţilor care atacă nave comerciale în apele internaţionale, iar de două săptămâni duce o luptă aprigă cu instituţiile statului care nu arborează drapelul României, conform legii.

"De două săptămâni atrag atenţia asupa faptului că instituţii de învăţământ şcolar şi preşcolar şi instituţii ale adiministratiei publice locale nu au arborat drapelul naţional, iar din puţinele instituţii ce îl aveau arborat, îl aveau arborat greşit sau era deteriorat, iată că şi azi mai găsim instituţii fără drapel. Instituţii fără drapel sunt Serviciul Voluntariat ptr Situaţii de Urgenţă, Liceul Carabella, Şcoala Radu cel Mare, Şcoala de Arte, Grădiniţă nr. 15 din micro 11", spune Cristian pe pagina sa de Facebook.

Românul Cristian Florin Bobeică lucrează într-o agenţie de securitate maritimă începând din martie 2014, iar din 2015 este Team Leader. Alături de cei trei luptătorii din subordine, urcă pe vasele de mare tonaj cu misiunea de a le apăra de tentativele de capturare folosind forţa armelor de foc. Majoritatea contractelor se desfăşoară în Orientul Mijlociu, zona cea mai fierbinte a pirateriei maritime moderne (n.r. – numită „high risk area“ în limbajul de specialitate), unde acţionează cu predilecţie grupuri de atacatori somalezi.

drapel targoviste

„Această High Risc Area (HRA) unde lucrăm noi este o zonă în Marea Roşie – Golful Aden – Marea Arabiei – Oceanul Indian, unde încă mai există piraţi care atacă navele comerciale pentru a fura bunuri. Există cazuri în care se răpeşte nava cu tot cu echipaj. 

image

Atacatorii conduc navele în Somalia şi, de acolo, cer recompensă. Orice companie care transportă marfă maritim poate să angajeze echipe de securitate. Piraţii n-au încetat niciodată să existe şi vor exista atâta timp cât lumea este extrem de săracă“, explică situaţia românul Cristian Bobeică.

CITEŞTE ŞI:

VIDEO Românul ajuns şef al vânătorilor de piraţi somalezi din Oceanul Indian. „Dacă se apropie sub 100 de metri, ai voie să-i împuşti direct“

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite