Vaccinarea în şcoli a început cu o amânare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa a comunicat Inspectoratului Şcolar că va începe vaccinarea elevelor chiar în prima zi de la demararea campaniei.

De astăzi şi până la 30 noiembrie, 3.400 de fetiţe din clasele a VI-a şi 2.800 de clasa a VII-a din şcolile dâmboviţene ar fi trebuit să primească vaccinul împotriva cancerului de col uterin, bineînţeles, cu acordul părinţilor.

În Dâmboviţa însă, vaccinarea în şcoli a început cu o amânare pentru că Inspectoratul Şcolar a fost anunţat de-abia astăzi de acest lucru. Părinţii fetelor nu ştiu mare lucru despre acest vaccine, iar profesorii dau vina pe doctori că nu au promovat suficient produsul.

“Noi astăzi am primit înştiinţarea că trebuie demarată campania şi deocamdată nu se începe vaccinarea. Nu este vina noastră. Este vina DSP-ului că nu a făcut destulă campanie în şcoală. Nu a arătat că acest vaccin nu are efecte secundare, că este foarte bun. Părerea mea este că DSP-ul trebuia să trimită oameni specializaţi care, împreună cu directorii şcolilor, să fi mers la şedinţele cu părinţii unde aceştia să fie informaţi cu privire asupra acestor lucruri”, a declarat inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Dâmboviţa, Elena Manolescu.

Părinţii nu au încredere în vaccin


În şcolile unde totuşi părinţilor li s-a vorbit despre vaccin, medicii s-au lovit de un refuz în masă. Aşa s-a întâmplat la Şcoala nr. 2 şi la Colegiul Naţional “Ienăchiţă Văcărescu”, unde, în urma şedinţelor cu părinţii, din 150 de părinţi, doar 17 au spus DA. „Şi dacă ar fi fost obligatoriu nu mi-aş fi lăsat fata să facă aşa ceva, cine ştie ce-ar mai putea păţi. Nu glumesc şi nu accept să se facă teste când vine vorba de sănătatea copilului meu”, a spus Elena, mama unei eleve de la Colegiul Naţional “Ienăchiţă Văcărescu”.

Potrivit medicilor, vaccinul HPV este foarte util şi eficient, este chiar recomandat de către autorităţile medicale naţionale şi internaţionale. Cu toate acestea, pot exista şi reacţii adverse, cum ar fi febră, durere, roşeaţă în locul injectat, stare febrilă, dar numai dacă pacienta este alergică la una dintre componentele vaccinului.

Târgovişte



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite