Târgovişte: Scările blocurilor din Târgovişte scapă greu de mizerie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgovişte: Scările blocurilor din Târgovişte scapă greu de mizerie
Târgovişte: Scările blocurilor din Târgovişte scapă greu de mizerie

Majoritatea scărilor de bloc din municipiul Târgovişte au un aspect neplăcut, nu sunt reabiltate de zeci de ani şi sunt şanse mici ca în viitorul apropiat acestea să arate decent, pentru că asociaţiile de proprietari reuşesc cu greu să adune banii necesari pentru a începe lucrările.

Dincolo de faptul că pereţii sunt îmbibaţi cu apa scursă din conductele sparte, acolo unde nu există interfon la intrarea în bloc, scările s-au transformat în toalete publice, iar mirosul devine de cele mai multe ori insuportabil.

Sumele pentru reamenajarea blocurilor se strâng cu dificultate, mai ales din cauza locatarilor care nu sunt de acord cu astfel de lucrări şi hotărăsc să nu participe cu banii necesari pentru proiecte de acest gen.

Costuri mari pentru reabilitatea blocurilor

Asociaţia de proprietari numărul 214 din Târgovişte a avut un proiect ambiţios de reabilitare a scării B din blocul 6 PP, din Micro 8, după ce zeci de ani în care nu s-au făcut decât mici reparaţii. Au fost începute însă lucrările doar la parterul blocului, pentru că nu s-au strâns banii necesari pentru întreaga lucrare, întrucât nu toţi locatarii au fost de acord să dea sumele necesare .

„Doar 50% dintre locatari au fost de acord să dea bani pentru reabilitarea blocului. Am început doar cu parterul, pentru că nu sunt bani suficienţi pentru întreaga lucrare. Punem gresie, vopsim, reparăm, ca să arate şi la noi frumos şi curat şi astfel creşte valoarea apartamentelor”, spune preşedintele Asociaţiei 214, Constantin Bobeică.

Acesta a precizat că iniţial a cerut sprijinul unei firme pentru aceste lucrări, dar costurile ar fi fost prea mari. În suma de 10.000 de lei cerută pentru reabilitarea întregului bloc, societatea se obliga să repare, să vopsească, dar nu încludea şi mâna de lucru pentru punerea gresiei de la parterul blocului.

Neavând acesti bani, locatarii au hotărât să facă singuri aceste lucrări, iar economia la care au ajuns este 30%, pentru că nu mai includ în calcul profitul, cheltuielile cu salariaţii sau cu transportul, aşa cum se întâmpla în cazul firmei.
Nu se ştie însă când vor începe lucrările şi la celelalte şapte etaje ale blocului.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite