Sute de milioane de euro, pompate în 52 de comune, într-un amplu proiect de dezvoltare a infrastructurii de apă şi canal  din judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile judeţene din Dâmboviţa au prezentat, joi, 17 mai, contractul de achiziţie publică pentru cel mai mare proiect de infrastructură din Dâmboviţa, respectiv un amplu proiect de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţ. Acesta are o valoare totală de peste 240 de milioane de euro, suma fiind alocată de Ministrul Fondurilor Europene.

Proiectul a fost semnat în data de 10 mai 2018 şi este derulat de Compania de Apă Târgovişte -Dâmboviţa, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM).

Proiectul, în valoare de peste 240 milioane Euro, urmăreşte realizarea de investiţii pentru sistemele de apă şi apă uzată, care fac parte din aria de operare a Companiei de Apă Târgovişte Dâmboviţa, în 52 de UAT-uri.

Prin proiect, în sectorul apei potabile se vor realiza 31 de captări de apă, 4 staţii de tratare/clorinare a apei, 58 de km de conducte aducţiuni, 280 de km de reţele noi de apă, din care 266 înseamnă extindere reţele de apă, precum şi reabilitarea a 14 km de reţele de apă. În sectorul apei uzate sunt propuse realizarea a peste 1.000 de km noi de reţele de canalizare, 17 staţii noi de epurare, 6 extinderi a staţiilor de epurare şi 174 de staţii de pompare a apei uzate.

Imagine indisponibilă

Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a mulţumit şi a făcut apel la toţi cei implicaţi în implementarea proiectului să gestioneze cu seriozitate toate activităţile necesare realizării cu succes a celui  de-al doilea masterplan aferent proiectului, termenul-limită fiind luna august 2019.

La rândul său, vicepreşedintele Senatului, Adrian Ţuţuianu, a solicitat consultantului să pregătească la termen toate documentaţiile din cadrul proiectului, primele dintre acestea, referitoare la o parte din cele 52 de localităţi, urmând a fi predate pe data de 27 august 2018. De asemenea, a recomandat conducerii Companiei de Apă să găsească soluţii concrete tuturor problemelor cu care aceasta se confruntă în prezent. 

Totodată, reprezentanţilor unităţii de implementare a proiectului le-a sugerat să respecte legislaţia în domeniul achiziţiilor publice, iar celor ai unităţilor administrativ-teritoriale dâmboviţene să rămână membri şi să-şi plătească la termen cotizaţiile către Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară, dar şi contribuţiile pentru majorarea capitalului social.

Târgovişte



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite