"Sub soarele sudului", o carte unicat despre viaţa la Brezoaiele

"Sub soarele sudului" a văzut lumina tiparului după 30 de ani

Scriitorul dâmboviţean Emil Stănescu sărbătoreşte zilele acestea 10 ani de la debutul editorial. Şi cum ar fi fost mai nimerit să marchezi o asemenea aniversare dacă nu printr-o nouă lansare de carte? Este vorba despre un roman care surprinde viaţa comunităţii din comuna natală, Brezoaiele.

Ştiri pe aceeaşi temă

"La 17 ani, gura mea a vorbit fără mine. I-am spus atunci mamei, într-o vacanţă petrecută la Brezoaiele, că viaţa noastră este atât de frumoasă încât voi scrie o carte despre ea. Acum, după 30 de ani, pot să-i spun mamei că aceasta este cartea. Am definit într-un stil propriu o enclavă cu un miez totalmente de aur, cu o viaţă complexă. Cartea aceasta nu reprezintă o descriere a istoriei, dar nu este nicio monografie. Sunt expuse Brezoaiele aşa cum le-am văzut eu", mărturiseşte autorul.

"Sub soarele sudului" a atras şi atenţia criticilor de specialitate. Prezent la lansare, George Toma Veseliu a punctat că "Emil Stănescu scrie adânc despre ţăranul român. Cartea aceasta este un protest. Demonstrează că se poate scrie în stil intelectual la fel şi despre provincie, şi despre oraş. Emil Stănescu este poet, eseist, dramaturg, prozator. Are un farmec deosebit de a te fermeca".

Aţi aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe targoviste@adevarul.ro!

citeste totul despre: