Poliţia Locală şi-a început misiunea la Târgovişte

Poliţia Locală şi-a început misiunea la Târgovişte

Poliţia Locală, permanent în stradă

Încet-încet, târgoviştenii se vor simţi mai protejaţi. Pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local de luni, 10 ianuarie, a fost inclus proiectul de hotărâre privind înfiinţarea Poliţiei Locale, instituţie cu puteri sporite care-şi face deja simţită prezenţa în stradă.

Ştiri pe aceeaşi temă

În acelaşi timp, va urmări respectarea legalităţii în domeniul urbanismului, construcţiilor, comerţului, evidenţei persoanei. Poliţiştii locali vor avea atribuţiuni şi în ceea ce priveşte circulaţia pe arterele din municipiu, respectiv pentru fluidizarea traficului şi sancţionarea şoferilor care parchează în locuri interzise, a celor agresivi la volan etc.

Târgoviştenii au aşteptări mari


Noua structură se va ocupa şi de paza şi protecţia unităţilor de învăţământ, lăsate de izbelişte de mai bine de o jumătate de an. Toţi cei care vor reprezenta Poliţia Locală, precizează primarul Gabriel Boriga, vor fi oameni bine pregătiţi, specialişti în domeniile în care vor fi repartizaţi. De pildă, pentru asigurarea disciplinei în construcţii, vor fi detaşaţi la Poliţia Locală funcţionarii publici care au lucrat până acum în Compartimentul Urbanism din cadrul Primăriei Târgovişte.

„Este un prim pas în asigurarea climatului de normalitate civică, de ordine şi siguranţă. Angajaţii Poliţiei Locale vor purta însemne specifice, uniformă şi vor acţiona pe întregul teritoriu al municipiului Târgovişte, având puteri depline. Vreau să reducem către zero numărul celor care încearcă să fenteze legea”, afirmă primarul Gabriel Boriga.

Târgoviştenii speră ca schimbarea să reprezinte un pas înainte. „Important este ca rezultatele să apară rapid rezultatele. Dacă modifici doar denumirea şi în rest totul e ca înainte, nu e nicio sfârâială”, spune Emilia Sava, o gospodină din Micro VIII.

citeste totul despre: