Târgovişte: Caută banii în stele

Târgovişte: Caută banii în stele

Cei mai mulţi solicitanţi vor să afle cum se vor descurca din punct de vedere financiar, cum va evolua cariera lor şi ce-i aşteaptă pe plan sentimental. Prea puţini caută cunoaşterea de sine. Oamenii îi întreabă pe astrologi dacă vor avea noroc de bani.

Târgovişte:Apă cu miros de bere la doză

Târgovişte:Apă cu miros de bere la doză

Mare a fost surprinderea unui client al unui magazin din satul Poiana, când a observat că din cutia de bere pe care tocmai o cumpărase curgea apă. Cătălin, din Târgovişte, a avut neşansa ca, în mai multe doze de bere cumpărate, în loc de băutura pentru care a dat banii, să fie apă.

Târgovişte: Drumeţie la Padina, în Bucegi

Târgovişte: Drumeţie la Padina, în Bucegi

Dacă sunteţi dornici de aer proaspăt şi drumeţii cu rucsacul în spate puteţi opta pentru o excursie la Padina. Pentru asta trebuie să vă înarmaţi cu răbdare pentru că drumul de la Târgovişte până acolo este de 75 de kilometri, iar dincolo de sanatoriul Moroieni, drumul devine dificil de parcurs pentru autoturisme. 

Târgovişte: S-au ales câştigătorii

Târgovişte: S-au ales câştigătorii

De astăzi, târgoviştenii pasionaţi de pictură şi gravură pot vizita expoziţia de profil din cadrul Bienalei de gravură „Gabriel Popescu”. Cele peste 90 de lucrări expuse în sala Muzeului de Istorie Târgovişte sunt create de artişti gravori din întreaga ţară.

De la 1 mai a început un nou capitol pentru relaţia dintre România şi OMV-Petrom odată cu retragerea Marianei Gheorghe din poziţia de director executiv. Pentru prima dată de la privatizarea companiei, timp de un an de zile, în fruntea directoratului OMV-Petrom nu se va mai afla niciun manager român. În locul Marianei Gheorghe şi al Lăcrămioarei Diaconu Pinţea au venit doi manageri străini.

acum 14 zile · comentarii (11)

Pe 20 mai 2018, adică peste două săptămâni, vor avea loc alegerile locale pentru a stabili care va fi primarul oraşului Chişinău pentru următorul an. Aceste alegeri au survenit pe fondul demisiei fostului primar, Dorin Chirtoacă, după ce acesta din urmă a acuzat presiuni politice duse prin intermediul justiţiei.

acum 14 zile · comentarii (2)

Până la urmă ceea ce rămâne dintr-o guvernare - din orice guvernare - nu sunt nici bătăliile politice, nici glumiţele, nici gafele şi nici dezbaterile ideologice fără argumente. Ceea ce rămâne este plusul de bunăstare, creşterea sau nu a satisfacţiei cu viaţa. Restul nu face parte din realitate. Pentru românul obişnuit cred că celelate aspecte sunt ficţiune.

acum 14 zile · comentarii (11)

Începând de astăzi, medicina nu va mai fi aşa cum o ştim, cum o practicăm şi cum o livrăm. În cursul serii, va avea loc evenimentul oficial de lansare a programului de cercetare „All of Us“, considerat cel mai important demers ştiinţific din ultimii 25 de ani în domeniul sănătăţii.

acum 15 zile · comentarii (0)

Propunerea Comisiei Europene de a condiţiona alocările bugetare de independenţa justiţiei le-a supărat pe marile beneficiare, Polonia şi Ungaria, ale căror guverne demolează statul de drept. Şi la Bucureşti unii au fost deranjaţi politic, dar predomină tăcerea indiferentă despre ce ne aşteaptă: răspunderea majoră în adoptarea bugetului UE şi marja naţională de negociere, restrânsă din cauza neabsorbţiei fondurilor europene.

acum 15 zile · comentarii (4)

Suntem în plin proces de aprobare a proiectelor de manuale pentru ciclurile primar şi gimnazial. Nu este prima oară când scriu despre curriculumul şcolar şi despre manuale. Degeaba. Mă şi mir că mai am răbdare să mă aplec asupra acestui subiect, ştiind că vorbesc la pereţi, scriu, dar nu citeşte nimeni, dintre cei cu putere de decizie, ce spun. Şi nu sunt păreri personale.

acum 15 zile · comentarii (22)

Ministerul culturii a anunţat ieri rezultatul concursului pentru ocuparea poziţiei de manager general al ONB: nici un concurent nu a obţinut nota de trecere. Până la organizarea unui nou concurs, Opera din Bucureşti rămâne în continuare sub conducerea unui interimar. Banalitatea situaţiei nu mai poate ascunde falimentul culturii instituţionalizate din România.

acum 16 zile · comentarii (4)

Doamna Grapini, europarlamentar român încă în funcţie, are, cel puţin din punctul meu de vedere, un merit uriaş: e sinceră şi, pentru că are nelămuriri importante despre Europa aceea care o plăteşte cu 7.000 de euro lunar (plus celelalte beneficii superconsistente ataşate funcţiei), vrea să afle răspunsuri.

acum 16 zile · comentarii (100)

Doina Gradea, din păcate încă preşedintele director general al Societăţii Române de Televiziune, a intervenit târziu şi prost, dovedind că nu are nici urmă de har jurnalistic, în megascandalul în care este implicată alături de producătorul general al TVR 1, un oarecare ins cu un trecut profesional mai mult decât tulbure pe nume Eduard-Petru Dârvariu. Summary

acum 16 zile · comentarii (3)

Câteva idei de la conferinţa Platformei civice ÎMPREUNĂ de săptămâna aceasta – culese din prezentarea doamnei Ludovine de la Rochère, Preşedinte al Asociaţiei La Manif Pur Tous din Franţa, a doamnei Zeljka Markic, preşedinte al In the Name of the Family din Croaţia, şi a domnului Rafael Shaffer, Prim Rabin al României.

acum 16 zile · comentarii (18)

În condiţiile în care fostul Director General al IRRD, demis din funcţie în data de 30 martie 2018, s-a adresat Preşedintelui României, precum şi opiniei publice prin intermediul mass-media şi a reţelelor de socializare, lansând acuzaţii şi jigniri, am decis să-mi exprim opinia faţă de aceste atacuri mediatice.

acum 17 zile · comentarii (5)

Uniunea Europeană este în perioada de refacere strategică majoră. Mai întâi, un efort major a fost angajat de către Preşedintele Comisiei Europene la nivel intern, privind eliminarea pornirilor iliberale, ale zurbagiilor împotriva valorilor şi principiilor comune, ale statului de drept şi independenţei justiţiei, alinierea fără dubii pe baza angajamentelor asumate de toate statele membre şi totul prin intermediul

acum 17 zile · comentarii (55)

România se află într-un moment în care încă are de ales între a continua parcursul actual şi implicit a-şi creşte vulnerabilităţile faţă de Rusia sau poate să-şi „croiască o altă soartă“ pentru a nu risca să ajungă o ţară izolată pe harta energetică a regiunii.

acum 17 zile · comentarii (8)

Era a treia dimineaţă când se trezea pe Camino. De data asta, într-un dormitor mic, alături de două franţuzoaice tinere şi un băiat blond cu ochi albaştri, care vorbea perfect engleza şi spaniola. Băiatul ăsta îi păruse lui Mioki foarte drăgălaş, dar descoperise curând că era plin de ticuri şi avea obiceiul îngrozitor de a-şi trage mucii în gât, ceea ce micuţa japoneză găsise peste măsură de scârbos.

acum 17 zile · comentarii (2)

Am salutat în momentul apariţiei programul CRED, un proiect cu finanţare europeană. Părea unul dintre posibile răspunsuri  la teribilul avertisment lansat  de Liviu Dragnea la recentul Congres PSD: „România are nevoie disperată să recupereze cele aproape trei decenii în care reforma educaţiei a eşuat“. Din păcate, doar vorbe.

acum 17 zile · comentarii (0)

Sâmbătă, 5 mai, de la ora 10:30, măsurişul oilor, cunoscut, în funcţie de zona etnografică, sub diferite alte denumiri (împreuniş, împreunat, sâmbră etc.) va fi reconstituit pentru public în Parcul Etnografic „Romulus Vuia“ din Cluj-Napoca. Manifestarea este organizată de Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară şi de Muzeul Etnografic al Transilvaniei, fiind realizată pe baza cercetărilor etnografului Ioan Augustin Goia.

acum 17 zile · comentarii (1)

În cazul faptelor ce privesc siguranţa naţională, România are din 2004 un cadru legal prin care judecătorii pot să dispună interceptările. Cristina Tarcea, preşedinta ICCJ, spune că „cel mai probabil” instituţia pe care o conduce a încheiat în 2009 un protocol secret cu SRI tocmai pentru că n-ar fi existat acest cadru legal. E posibil ca ea să greşească? Cel mai probabil da!

acum 18 zile · comentarii (0)