Galeria de Artă „Sever”, un act caritabil

Galeria de Artă „Sever”, un act caritabil

Soţii Şerban Matei şi Gabriela Alexandrescu oferă tinerilor artişti plastici posibilitatea de a-şi expune lucrările fără a plăti o taxă. Aici au loc des vernisaje  de pictură ale tinerelor talente dâmboviţene  la care participă câteva zeci de târgovişteni. Organizarea expoziţiilor este făcută, în mare parte, pe cheltuiala celor doi soţi.

„Nu ştim nimic” Funcţionarii nu ştiu nimic de „Ultima Şpagă”, însă târgoviştenii au aruncat cu bani în semn de protest

„Nu ştim nimic” Funcţionarii nu ştiu nimic de „Ultima Şpagă”, însă târgoviştenii au aruncat cu bani în semn de protest

Târgoviştenii au răspuns “DA” iniţiativei internauţilor de a arunca cu bani în faţa sediilor partidelor politice. Acţiunea se numeşte "Ultima Şpaga" şi este o manifestare a cetăţenilor liberi care îşi exprimă dezaprobarea faţă de incompetenţa, corupţia şi cinismul “guvernului Boc-Udrea condus de premierul Traian Băsescu”.

S-a deschis un teren de paintball

S-a deschis un teren de paintball

Târgoviştenii se pot distra prin împuşcături cu bile de vopsea. Acesta este un nou mod de a petrece timpul liber, de a te distra, astfel că tinerii sunt mulţumiţi că şi aici s-a amenajat un teren de paintball, ca în marile oraşe ale ţării.

În Franţa, să vorbeşti de bine despre Biserica Catolică din poziţia de lider al statului e ceva cu totul neobişnuit – unii zic că ar fi mai uşor să vorbeşti de bine despre Biserica Ortodoxă din poziţia de lider al Rusiei de după Revoluţia Bolşevică decât despre Biserica Catolică din poziţia de lider al Franţei de după Revoluţia de la 1789.

acum 8 zile · comentarii (11)

Toţi secuii şi orbaniştii tineri din Ungaria vor regreta amarnic. Principalul mesaj paranoic al Fidesz a fost păstrarea identităţii maghiare în faţa migranţilor, dar nimeni nu a văzut migrant la faţă, doar la televizor, iar cota de migranţi impusă de Bruxelles este de 2000 mari şi laţi.

acum 8 zile · comentarii (19)

Dragă cititorule, de-a lungul anilor am fost martorii atâtor abuzuri şi deraieri din partea clasei politice, încât am uitat care a fost menirea iniţială a acesteia. Ca să înţelegem mai bine că suntem îndreptăţiţi să avem pretenţii, în calitate de cetăţeni, de la conducătorii noştri, haideţi să ne amintim ce sunt de fapt politicienii.

acum 8 zile · comentarii (9)

În preajma sărbătorii pascale, îmi amintesc, uneori, de cîteva „înţelepciuni“ pe care le datorez Părintelui Andrei Scrima. E un mod de a rămîne în dialog cu dînsul şi de a retrăi regretul că n-am apucat să-l întreb tot ceea ce aveam de întrebat. Acum, fiindcă ne aflăm sub semnul Învierii, îmi revine în minte modul apăsat în care P. Scrima rostea numele Domnului în versiunea:

acum 8 zile · comentarii (0)

Dacă nu este niciun parlamentar care să ceară demisia ministrului Educaţiei, Valentin Popa, atunci o cerem noi, membrii comunităţii academice din România. Prin împărţirea arbitrară, din pixul ministrului, a locurilor pentru studiile universitare la nivel de licenţă, master şi doctorat, Valentin Popa a aplicat principiul ridicat la rang de lege în guvernarea PSD: PENTRU CĂ POT! Singura soluţie rezonabilă este DEMISIA!

acum 9 zile · comentarii (59)

Din experienţa mea profesională, reprezentarea României la nivel european prin acţiunile demnitarilor, dar mai ales prin proiecte şi participare proactivă, reprezintă un „pachet“ de prim ordin pentru a face ca lucrurile să se întâmple în domenii cheie ca economia, inovaţia şi antreprenoriatul.

acum 9 zile · comentarii (4)

Guvernul tace mâlc, Ministerul Justiţiei tace mâlc, majoritatea parlamentară tace mâlc, a vorbit doar Nicolicea, care a trasat calea de urmat: „Ori noi nu am explicat aşa cum trebuie, ori ei n-au înţeles ce am explicat noi”. În traducere, eroare de comunicare. Cam acestea au fost reacţiile Puterii la Raportul GRECO privind modificările aduse la Legile Justiţiei. Totuşi, lucrurile n-ar trebui să rămână aşa.

acum 9 zile · comentarii (63)

Iată, în rezumat, opţiunile existente pentru viitorul imediat. 1. Continuarea jocului cu sumă nulă la nivelul ONU. Ar presupune ca marii jucători, nedorind să împingă şi mai mult situaţia spre dezastru ireversibil cu consecinţe mondiale, vor dori să prelungească jocul „de-a şoarecele şi pisica“ la nivelul Consiliului de Securitate.

acum 9 zile · comentarii (69)

În exclusivitate, citiţi faimosul Raport GRECO care evaluează reformele justiţiei din România. Deoarece există atâtea discuţii contradictorii şi evaluări diverse, fiecare citând, în sprijinul concluziilor trase, după cum aţi văzut, diametral opuse, fragmente „convenabile“ din diverse documente europene, am luat decizia să vă dau doar comunicatul de presă ce va fi difuzat în această dimineaţă de GRECO, odată cu integralitatea Raportului.

acum 9 zile · comentarii (71)

Statul paralel, protocoale, abuzuri, demonizarea parchetelor, toate pentru a justifica subordonarea justiţiei şi a serviciilor de informaţii de către actuala putere. Fără să-i pese că scade capacitatea de apărare a statului român. Care rămâne în bătaia vânturilor şi planurilor de agresiune ale Rusiei.

acum 10 zile · comentarii (15)

Opţiunea electoratului maghiar care i-a dat lui Viktor Orban mandatul de premier pentru a treia oară consecutiv cu majoritate parlamentară de două treimi este un triumf pentru liderul de la Budapesta şi un impuls pentru mişcările naţionaliste şi iliberale din Europa. Dar nu este o surpriză şi orice alte aşteptări de la aceste alegeri erau din start iluzorii. De ce?

acum 10 zile · comentarii (52)
Postari Recente