Târgovişte: La un pas de explozie

Târgovişte: La un pas de explozie

La un pas de dezastru. După ce apierdut controlul volanului într-un giratoriu, un şofer beat care circula dinspre Bucureşti înspre Titu, în localitatea Bâldana, a intrat cu maşina într-o benzinărie, lovind două pompe de alimentare a staţiei de distribuiţie carburanţi din localitate.

Târgovişte: A doua dezinfecţie a Colegiului Naţional “Constantin Cantacuzino”

Târgovişte: A doua dezinfecţie a Colegiului Naţional “Constantin Cantacuzino”

Medicii epidemiologi din cadrul Direcţiei de Sănătate Dâmboviţa vor începe, mâine dimineaţă, a doua acţiune de dezinfecţie a Colegiului Naţional “Constantin Cantacuzino” din Târgovişte. Colegiul a fost închis, ieri, după ce a fost primită confirmarea că trei elevi au contactat virusul gripal A/H1N1. Este vorba despre doi elevi de clasa a XI-a şi o elevă de clasa a VIII-a.

Târgovişte: Concurs de orientare în pădurea de la Priseaca

Târgovişte: Concurs de orientare în pădurea de la Priseaca

Peste 80 de persoane, tineri şi bătrâni, au luat astăzi startul la primul concurs de orientare în pădure organizat la Târgovişte, intitulat “Cupa Târgoviştei”. La eveniment participă concurenţi din mai multe oraşe ale ţării, printre care Bucureşti, Sinaia, Braşov, Polieşti sau Alba Iulia. Concurenţii au vârste cuprinse între 12  şi 70 de ani.

Târgovişte: Sute de sesizări au înroşit Telefonul Copilului

Târgovişte: Sute de sesizări au înroşit Telefonul Copilului

Apelurile preluate de către DGASPC, la numărul verde 0245983, au semnalat neglijarea minorilor de către părinţi sau abuzarea lor. De la începutul anului şi până în luna octombrie 2009, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului a preluat nu mai puţin de 608 apeluri telefonice, semnalându-se o creştere a numărului de copii neglijaţi sau abuzaţi.

Cu toate bubele pe care le-a avut, administraţia Oprescu reuşeşte performanţa să fie singura care a realizat un segment viabil de pistă pentru biciclete în Bucureşti, pe Calea Victoriei. Este adevărat, multe piste realizate pe vremea lui Oprescu au fost desfiinţate, pentru că erau periculoase, însă şi pe vremea lui Firea a fost desfiinţată o bandă RATB.

Este realmente seducător sunetul corzilor Orchestrei Filarmonice din Israel. Iar când la pupitrul dirijoral se află Zubin Mehta, momentul capătă semnificaţii speciale; ce depăşesc sfera strict profesională. Este zona în care s-a împlinit prioritar evoluţia artistică a maestrului; în ultimii zeci de ani! Este o comunicare benefică, stimulatoare, în ambele sensuri.

acum 2 zile · comentarii (0)

În Miercurea uraganului, 20 Septembrie, la Sala Mare a Palatului, Berlioz – La Damnation de FaustCorul şi Orchestra Filarmonicii „George Enescu” (maestru de cor: Ion Iosif Prunner), Dirijor: John Nelson, Director multimedia: Petrika Ionesco, Solişti: Clémentine Margaine (Marguerite), Peter Hoare (Faust), Nicolas Testé (Méphistophélès), Şerban Vasile (Brander)

acum 2 zile · comentarii (1)

Dintre toate problemele acute ale Capitalei României, cu câteva milioane de locuitori, cu avalanşe de navetişti veniţi zilnic, la muncă, cu milioane de maşini ale locuitorilor, firmelor, transportului în comun, plus cele aflate în tranzit, blocajele rutiere, în loc să fie rezolvate, au paralizat oraşul. Un Bucureşti blocat fără speranţă, chiar panicat după mesajele pompieristice ale edilului şef Gabriela Firea, pe 20 septembrie.

acum 2 zile · comentarii (5)

După ce asculţi discursurile şefilor de state în cadrul Adunării General a ONU (ceea ce am făcut cu multă atenţie de foarte mult timp), inevitabil, ajungi la concluzia că, după asta, nu poate să urmeze decât o nouă epocă de aur în existenţa umanităţii.

acum 2 zile · comentarii (10)

„Nu ştiu despre ce să povestesc. Despre moarte sau despre iubire? Sau este acelaşi lucru, despre ce? Ne căsătorisem recent. Încă mai mergeam pe stradă ţinându-ne de mână, chiar dacă ne duceam la magazin. Mereu amândoi. Eu îi spuneam lui: «Te iubesc!». Dar încă nu ştiam ce mult îl iubeam“. Aşa începe primul monolog din volumul „Dezastrul de la Cernobîl“, de Svetlana Aleksievici (Editura Corint).

acum 2 zile · comentarii (63)

Ieri seară, preţ de mai bine de 50 de minute, un grup de cetăţeni, cei mai mulţi penibili, pe care îndeobşte îi vezi prestând aproape zilnic pe la România tv şi pe la Antenele voiculesciene, dar care de când TVR este condus spre dezastru de Irina Radu şi-au făcut cuib şi prin Calea Dorobanţi 191, s-au adunat în studioul emisiunii România 9.

acum 2 zile · comentarii (10)
Postari Recente