Mihaela Zegheru confecţionează bijuterii şi mărţişoare din fimo şi ceramică

Mihaela Zegheru confecţionează bijuterii şi mărţişoare din fimo şi ceramică

Mihaela Zegheru

Pentru luna martie s-a pregătit cu numai puţin de 2000 de mărţişoare şi obiecte care pot fi oferite celor dragi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mihaela spune că afacerea a demarat-o acum un an. Se uita cu soţul ei pe interent şi căuta nişte vase de ceramică pentru a fi pictate şi întâmplător, a găsit şi bijuterii pictate. Atunci s-a gândit că n-ar strica dacă ar face şi ea ceva asemănător, mai aels că deja se pricepea la pictat. „De atunci am început să comand primele materiale. A fost foarte greu la început pentru că erau foarte multe secrete pe care nu mi le spunea nimeni. Am învăţat totul singură, stricând foarte multe modele dar până la urmă am deprins tainele şi am reuşit să fac ceva frumos. În primul rând confecţionez bijuterii unicat, cercei de ceramică pictaţi manual, figurine de toate dimensiunile din polimer (fimo) şi mărţişoare. Am inventat orice. Mă inspir din natură şi din desene animate pentru a face animăluţe. Îmi place să inventez ceva nou, să creez ceva inedit”, ne spune artista.

Lucrează în funcţie de anotimp şi de sărbători. „Am lucrat şi de Crăciun broşe, cercei, brăţări, pandantive, brelocuri cu specific pentru toate sărbătorile. Am obiecte pentru copii dar şi pentru doamne şi domni. Oricine vrea ceva personalizat poate apela cu încredere la mine pentru că pot face orice pe comandă. Am mai primit de la alte persoane obiecte cumpărate de prin locurile pe unde au călătorit şi care m-au rugat să le repar atunci cand s-au rupt. Îmi dădeau poza acelui obiect înainte de a se deteriora şi le reparam. De multe ori mi-a ieşit şi mai bine decât în realitate”, mărturiseşte Mihaela.

Personajul „Pucca” este cel mai greu de realizat

După cum ea spune, sunt unele obiecte foarte migăloase. „Printre cele mai grele modele pe care am fost nevoită să le fac la cerere, a fost „Pucca”, acel personaj din desenele animate. Este vorba de o chinezoaică. Am făcut un pandantiv cu acest personaj. Ca timp de lucru mi-a luat aproape o zi. Nu e foarte mare, are maxim 5 centimetri. Mai sunt greu de realizat obiectele cu specific de Halloween. Cranii, vrăjitoarele sau alte asemenea obiecte „înspăimântătoare” sunt greu de finisat”, adaugă aceasta.

Afacerea cu fimo nu te îmbogăţeşte

Mihaela derulează afacerea cu mărţişoare şi obiecte din fimo mai mult din pasiune, pentru că banii ar trebui să vină de la o scară mult mai mare. „Nu poţi trăi din aşa ceva decât dacă ai mai multe puncte de desfacere, mai multe persoane care să lucreze la aşa ceva. E totuşi un venit acolo, o picătură care umple cât de cât paharul. Ce-i clar, e ca nu este pentru oricine pentru că necesită foarte multă răbdare, trebuie să ai imaginaţie şi creatie şi mai ales, trebuie să ai mult timp la dispoziţie” mai spune dâmboviţeanca.

Până acum a creat peste 1000 de modele de figurine, broşe şi alte obiecte.

Întrebări şi răspunsuri:
Cat de greu este să modelezi în fimo?

Dacă nu ştii de la început ce vrei să faci e foarte greu. De cele mai multe ori, una ai în minte şi alta îţi iese. Materialul ţi se lipeşte mereu de mâini şi trebuie să fii curat mereu pe mâini. Dacă nu îmi place, stric şi o iau de la capăt. După ce modelez figurinele, le bag la cuptor unde se coc la temperaturi de 110 grade Celsius. Materialele mi le procur de pe internet şi vin direct din Germania.

Ai un loc unde unde, oricine este interesat, îţi poate vedea colecţia?
Da. Am un magazin online. Pentru cei care sunt interesaţi, trebuie să ştie că îmi pot vedea o parte din creaţia mea pe www.zegherumihaela.breslo.ro. De asemenea, acolo oamenii pot da şi comenzi daca vor ceva anume sau alte „creaturi” la comandă. De asemena, mă mai pot găsi de Valentine”s Day pe Platoul Prefecturii din Târgovişte. Acolo voi veni cu o gamă variată de maimuţoaie fimo. M-am pregătit pentru perioada aceasta cu peste 2.000 de mărţişoare.

Ce-i place?
„Îmi place ceea ce fac în primul rand. Îmi place să fac tot timpul ceva nou, să mă depăşesc pe mine în anumite creaţii. Îmi plac călătoriile, ieşirile în aer liber, să socializez şi sa conduc”.

Ce nu-i place?
„Nu îmi plac oamenii cu mai multe feţe. Nu poţi avea încredere în cei care se afişează în faţa ta într-un fel iar în spatele tău se preocupă de altceva. De la aceste persoane nu ştii la ce să te aştepţi. Nu îmi place ziua de luni. Chiar dacă sunt propriul meu şef, pornesc greu lunea, nu îmi place absolut deloc”.

Profil:
Nume: Zegheru Mihaela
Născută la 3 iunie 1980
Localitatea: Târgovişte
Studii: Liceul Nr. 3 din Târgovişte
Familie: căsătorită, trei copiii, Sadi (11 ani), Ana (8 ani) şi Mihai (5 ani)

citeste totul despre: