Case date preferenţial de Primăria Aninoasa


În urmă cu trei săptămâni, construcţia locuinţelor sociale de pe raza comunei Aninoasa a fost finalizată în proporţie de 90%, urmând a fi distribuite locatarilor din acea zonă. Dâmboviţenii s-au înscris, dosarele au fost analizate, însă mare le-a fost mirarea tinerilor, când au văzut că ANL-urile au fost repartizate după placul celor din Primărie.
Doi tineri din Târgovişte au primit casă
Dacă în documentul oficial, criteriul de bază pentru primirea unei locuinţe sociale era acela de a avea domiciliul stabil în comuna Aninoasa, în final, s-a dovedit că această condiţie este doar o aparenţă, deoarece doi dintre tinerii admişi locuiesc în Târgovişte.
Conestaţiile nu se ştie când se fac
Teoretic, cei care nemulţumiţi de modul în care au fost împărţite locuinţele au „posibilitatea‟ de a face contestaţie, practic însă perioada de depunere a acestor documente nu a fost anunţată sau comunicată. Niciun document nu a fost afişat, astfel, când au dorit să depună contestaţii unii dintre candidaţi, au aflat că este prea târziu.
Dacă în mod normal, perioada de contestaţie este stabilită de un consiliu urmând a se elibera o decizie publică, reprezentanţii primăriei însă au ales după bunul plac o perioadă de şapte zile, nu lucrătoare, ci calendaristice.
Primarul Constantin Maricescu spune că nu are niciun amestec, deoarece comisia socială a hotărât tot. Comisia, însă, este formată chiar din secretara lui şi subalternele acestuia.
„Eu nu am avut nicio legătură, comisia a hotărât tot şi şi-a văzut de treabă. Eu nu m-am implicat. Eu am încercat timp de doi ani să ridic aceste ANL-uri, acum veniţi voi la mine să mă trageţi la răspundere, nu sunteţi voi în stare să faceţi o anchetă‟, a spus Constantin Maricescu.

Criterii fără noimă
Membrii Consiliului Local sunt indignaţi de faptul că nu au fost implicaţi în niciun fel în repartiţia locuinţelor şi totul s-a desfăşurat între comisie şi primar.
„Noi nu am fost participat la repartizarea locuinţelor sociale, aşa cum ar fi fost normal.     A hotărât totul comisia primarului, spune Dănuţ Bâzgu, consilier, membru al Consiliului Local Aninoasa.
Deşi pe hârtie, criteriile sunt unele, cele care au primat la repartizarea locuinţelor par să fi fost altele, după cum remarcă păgubiţii.
„Este absurd, nu s-a ţinut cont de punctaj, nu s-a ţinut cont de nimic conform legii. Fiecare a inventat câte un criteriu pentru a-şi urmări interesele. Au inventat legi, drept pentru care ne vom duce direct la Minister”, spune Ovidiu Negoescu, candidat la A.N.L Aninoasa.

Mâine aflaţi cum a explicat primarul şi membrii comisiei această situaţie.

citeste totul despre: