CAPĂT DE LINIE! 9.000 de călători, debarcaţi la marginea Târgoviştei

Oamenii sunt hotărâţi să meargă în număr mare în faţa Primăriei Târgovişte, dacă nu se va crea staţie la Pavcom. Elevi, studenţi şi salariaţi care fac naveta zilnic către Târgovişte cu autobuzele celei mai vechi societăţi de transport din judeţ sunt trataţi discreţionar de către administraţia locală.

Ştiri pe aceeaşi temă

Societatea Mondotrans este obligată să-i lase pe călători la margine de oraş, de unde ar trebui să pornească pe jos către centru sau să plătească alţi bani şi să se îmbarce în microbuzele transportului local, de fiecare dată super aglomerate.

“Cu ce să mai achit alte bilete? Am ales să merg pe jos. De la Romlux până la CEC, în centru, unde am eu treabă, cred că sunt vreo patru kilometri, dar nu am încotro”, spune o bătrână din Butoiu.

Dâmboviţenii care locuiesc în comunele situate pe rutele celorlalte patru firme de transport care aduc călători la Târgovişte nu se confruntă cu aceeaşi problemă, fiindcă autobuzele respective au acces la staţii aproape de centrul oraşului sau la gară.

Legea - pentru unii mumă, pentru alţii, ciumă


“Când s-a dat hotărârea de Consiliu Local, toţi operatorii eram în aceeaşi situaţie. Acum, doar Mondotrans nu poate pătrunde în oraş. Pentru Millenium s-a creat staţie la Gara. Pentru Boss şi Aurora, la sensul giratoriu, pe Şoşeaua Găeşti, iar Atycului i s-a aprobat autogară într-o curte, pe Tudor Vladimirescu. Pe noi nu vor să ne lase să intrăm până la Pavcom, unde a funcţionat cândva autogara, iar oamenii sunt obişnuiţi să fie debarcaţi acolo”, afirmă Cătălin Rădulescu, directorul Mondotrans SA.


Situaţia s-a agravat zilele acestea, după ce conducerea firmei de transport a decis să aducă oamenii la Pavcom, având în vedere că şoseaua de centură a municipiului este în lucru şi nu se poate circula decât cu foarte mare greutate.

“Noi avem contract de delegare de gestiune pentru trasee cu Consiliul Judeţean, căruia i-am solicitat rută ocolitoare, aşa cum spune legea, fiindcă strada Laminorului va fi în lucru 24 de luni. Consiliul Judeţean a trimis adresă către Primăria Târgovişte încă din 26 ianuarie, dar nu am primit răspuns”, completează Cătălin Rădulescu.

Litigiul s-a mutat în instanţă


Până la acest moment, Poliţia Rutieră şi A.R.R. au aplicat S.C. Mondotrans S.A. peste 100 de sanţiuni, în valoare de 10.000 de lei fiecare. Procesele verbale au ajuns în instanţă, fiind contestate. Primul termen de judecată a fost stabilit pentru ziua de astăzi, 15 februarie.

Primarul Gabriel Boriga consideră că la mijloc este vorba despre un scandal artificial. “Există o lege care se aplică 100%, în mod corect şi echitabil tuturor operatorilor de transport”, afirmă edilul.

citeste totul despre: