Angajaţii uzinei Automecanica Moreni au declanşat, miercuri, greva generală

Angajaţii uzinei Automecanica Moreni au declanşat, miercuri, greva generală

Grevă la Automecanica Moreni

Angajaţii uzinei Automecanica Moreni au declanşat, miercuri, greva generală pe termen nelimitat. Oamenii spun că nu sunt găsite soluţii la problemele lor, legate de salarizare şi lipsa comenzilor. Liderul sindicatului de la Automecanica Moreni, Constantin Bucuroiu, acuză activitatea defectuoasă a managementului instituţiei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sindicaliştii sunt nemulţumiţi şi de faptul că directorii nu au reuşit să convingă Ministerul Apărării să dea un milion de euro pentru a doua fază a programului strategic “Transportorul Blindat pentru Trupe”.

“Cauzele care au condus la acest lucru: lipsa banilor, din luna ianuarie, pe nucleul dur. E responsabilitatea Guvernului de a-şi plăti datoriile către aceste societăţi, capitalul fiind de stat, integral. Pe lângă aceasta, slaba preocupare a conducerii Uzinei Automecanica Moreni de relansare, având posibilităţi multiple, mai ales pe producţia civilă, în perioada de lipsă de comenzi militare a dus, practic, la un dezastru. În momentul de faţă, nu se pot ridica salariile, nu sunt comenzi”, a susţinut Bucuroiu.

Liderul de sindicat de la Automecanica a adăugat că, dacă nu sunt luate măsuri clare, care să rezolve problemele, programul de realizare a transportorului blindat va fi sistat.

Automecanica Moreni are 336 de angajaţi, dintre care 332 sunt înscrişi în sindicat.

citeste totul despre: