Vă sancţionez, domnule ministru Valentin Popa, cu mustrare scrisă şi nota scăzută la purtare!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Domnule ministru al Educaţiei Naţionale, Valentin Popa, pentru că puneţi la îndoială impactul comportamentului deviant al profesorului asupra elevilor şi pentru că giraţi pedepsirea victimelor care reclamă abuzurile, vă sancţionez cu mustrare scrisă şi nota scăzută la purtare!

Domnule ministru Valentin Popa, comunicatul pe care l-aţi transmis sâmbătă, 3 februarie 2018, dovedeşte o completă lipsă de compasiune faţă de elevele care au fost victime ale comportamentului indecent al unui profesor de la Liceul Tehnologic „Nicolae Teclu” Copşa Mică şi care au fost sancţionate de conducerea şcolii cu mustrare scrisă şi scăderea notei la purtare pentru că au reclamat incidentul.

Domnule ministru Valentin Popa, vă mărturisesc că m-aş fi aşteptat să le felicitaţi pe cele trei eleve pentru că au reclamat comportamentul nepotrivit al profesorului şi pentru că au înregistrat acele imagini în lipsa cărora, ştiţi foarte bine, nu le-ar fi crezut nimeni. 

Domnule ministru Valentin Popa, m-aş fi aşteptat şi să vă cereţi scuze de la cele trei eleve pentru că au fost puse în situaţia de a asista la un astfel de comportament indecent al unui dascăl într-o sală de clasă din România. M-aş fi aştepat să condamnaţi un astfel de comportament şi să îi încurajaţi public pe toţi elevii din ţară să semnaleze astfel de derapaje. 

Mai mult, domnule ministru, m-aş fi aşteptat ca după acest incident să solicitaţi tuturor unităţilor de învăţământ din ţară să îi consilieze pe elevi cu privire la modul în care să procedeze în momentul în care sunt expuşi la un comportament nepotrivit al unui cadru didactic. 

În schimb, domnule ministru Valentin Popa, aţi ales să spuneţi unei ţări întregi că cele trei eleve „au ales o soluţie incorectă”, fără să conştientizaţi că girând sancţionarea victimelor nu faceţi decât să le transmiteţi subliminal tuturor elevilor că nu este bine să reclame abuzurile la care sunt supuşi. 

Mai grav, domnule ministru, este că afirmând în comunicatul de presă că „trauma episodului indecent poate să existe”, în loc să condamnaţi public un astfel de comportament deviant aţi ales să-i puneţi la îndoială impactul asupra elevilor.

Pentru modul complet greşit în care aţi gestionat acest incident, pentru că puneţi la îndoială impactul comportamentului deviant al profesorului asupra elevilor şi pentru că giraţi pedepsirea victimelor care reclamă abuzurile, vă sancţionez, domnule ministru Valentin Popa, cu mustrare scrisă şi nota scăzută la purtare!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite