Undă verde pentru o autostradă între Siret şi Bucureşti

Undă verde pentru o autostradă între Siret şi Bucureşti

Noua reţea Trans-europeană de Transport

Consiliul Transporturilor din cadrul Uniunii Europene a aprobat construcţia unei autostrăzi pe coridorul Nord - Sud.

Ştiri pe aceeaşi temă

Asta înseamnă că s-a primit undă verde pentru demararea formalităţilor care vor duce la edificarea autostrăzii Siret - Suceava - Bacău - Bucureşti. În nord, această cale rutieră va face legătura cu Ucraina, Polonia şi Marea Nordului, în timp ce în sud sunt create premise pentru un acces facil către Turcia.

Nu este singura autostradă care ar urma să treacă prin această zonă. Un al doilea proiect se referă la coridorul Est - Vest, mai exact pe ruta Ungheni - Iaşi - Târgu Mureş - Turda - Timişoara.

Investiţie de 780 de milioane de euro în parcuri eoliene la Suceava

„De multă vreme această zonă aşteaptă să iasă din izolare. Strategia de dezvoltare a Regiunii Nord - Est şi a judeţului Suceava se înscrie foarte bine în ceea ce vrem să facem noi aici. O autostradă Nord-Sud, una Est - Vest şi modernizarea Aeroportului  «Ştefan cel Mare» de la Suceava. Urmează fie să atragem fonduri europene, fie prin parteneriat public-privat“, a declarat Gheorghe Flutur, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava.

Suceava a fost inclusă şi în proiectele pentru modernizarea căilor ferate pentru transportul feroviar de mare viteză, şi tot pe raza judeţului, în comuna Dărmăneşti, ar urma să fie construit un punct de transport intermodal, în care containerele de pe TIR-uri să fie încărcate pe trenuri.

Intră pe suceava.adevarul.ro ca să afli cele mai importante ştiri din oraş şi judeţ.citeste totul despre: