Portret/ Ioan Buzduga vindecă boli cu 1.800 de prepeliţe

Bărbatul deţine singura fermă de prepeliţe din judeţ şi are comenzi din toate colţurile ţării. Afacerea sa se bazează pe proprietăţile tămăduitoare ale ouălor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ioan Buzduga a fost dintotdeauna pasionat de  agricultură. „Mi-am dorit tot timpul să am propria afacere agricolă, motiv pentru care am terminat un liceu agricol, am făcut şi o şcoală tehnică agricolă“, arată suceveanul cât de apropiat era de munca câmpului. Dar visele „agricole“ s-au transformat într-o afacere cu prepeliţe din cauza unei boli.


Aflat la muncă în Iugoslavia, s-a îmbolnăvit de ulcer. „Acolo aveau şi o secţie de prepeliţe. M-am îmbolnăvit de ulcer, iar medicul care răspundea de noi mi-a dat să fac un tratament pe bază de ouă, miere de albine şi propolis“, a povestit Ioan Buzduga. Încântat că şi-a vindecat ulcerul, în condiţiile în care medicii îi tot sugereau să se opereze, suceveanul s-a hotărât să-şi facă propria fermă de prepeliţe.

Investiţie de 8.000 de lei


Întors în ţară, suceveanul a cumpărat 50 de ouă din care au ieşit 30 de prepeliţe. Apoi, în timp, a mărit numărul acestora la 1.800. Cheltuielile le-a suportat din buzunarul propriu. „Doream să-mi schimb maşina, însă din banii respectivi, adică aproximativ 8.000 de lei, am cumpărat 11 familii de găini şi o familie de păuni“, a detaliat Ioan Buzduga. În câteva luni el a ajuns să fie căutat zilnic pentru comenzi de ouă de prepeliţă.


Pe lista suceveanului s-au abonat sute de persoane din ţară, dar mai ales din străinătate. „Printre clienţi se numără şi sportivi de performanţă, care au renunţat la tratamentele clasice pentru creşterea performanţei respectând un tratament naturist. Rezultatele au fost excelente“, se mândreşte Ioan Buzduga.


Clienţi de peste hotare


Pe lista comenzilor s-au mai înscris preoţi, dar şi edili din  diferite localităţi din judeţ, precum şi oameni din afara ţării „Am clienţi din Ucraina, Serbia, Muntenegru, Slovenia, aceştia fiind clienţii permanenţi“, a spus Buzduga. Afacerea lui nu se opreşte aici. „La sfârşitul anului voi face o vizită la o avicolă din Lyon pentru a aduce câteva loturi de matcă de prepeliţă franceze şi japoneze“, a dezvăluit suceveanul pasul următor. Tratamentul cu ouă de prepeliţă, în combinaţie cu diferite plante, se foloseşte pentru revigorarea organismului şi ameliorarea diferitelor boli ale pancreasului, stomacului şi ale splinei.
„În prima fază la cancer este bine de urmat un astfel de tratament pentru a întări organismul. S-au obţinut rezultate deosebit de bune în tratarea cancerului gastric şi a altor faze canceroase prin sucuri naturale produse din ouă“, a mai spus Ioan Buzduga.

întrebări şi răspunsuri


 Este greu de ţinut un tratament naturist?
Da, având în vedere câte produse nocive, dar îmbrăcate frumos, sunt în jurul nostru. Îmi place când o persoană, care urmează un tratament naturist, se ţine de acesta şi rezistă tentaţiilor care pândesc la fiecare colţ.
Ce vă place cel mai mult la munca dumneavoastră?
Atunci când vine o persoană, indiferent de starea materială şi funcţia pe care o are, şi îmi mulţumeşte sau de Sărbători, când îmi trimite mesaje.

ce-i place
În puţinul timp liber pe care îl are la dispoziţie citeşte date referitoare la istoria modernă şi contemporană a României. Deoarece când era copil nu avea cărţi, acum le cumpără şi le oferă celor nevoiaşi.

ce nu-i place
„Nu-mi place invadarea magazinelor cu sucuri şi produse care conţin E-uri şi sunt toxice pentru organism. Nu-mi place că se face publicitate pentru produsele pe care le consumăm şi care pot să facă rău sănătăţii“.

profil
născut. 1 iunie 1962, Vicovul de Sus.
studii. Liceul Agricol Vicovul de Sus.
familie. Căsătorit, nu are copii.

citeste totul despre: