Peste 160 de tone de ciment, abandonate prin curţile instituţiilor publice, deşi erau destinate românilor loviţi de inundaţii

Peste 160 de tone
de ciment, abandonate prin curţile instituţiilor publice, deşi erau destinate românilor loviţi de inundaţii

În vara anului 2008, circa 2.500 de case din 45 de localităţi din judeţul Suceava au suferit distrugeri în urma inundaţiilor puternice ce au avut loc. Guvernul României a alocat sumele necesare pentru refacerea imobilelor afectate de calamităţile naturale, materialele de construcţie au fost furnizate primarilor, însă aceştia nu le-au ridicat, astfel că în prezent stau abandonat prin curţile unor instituţii publice peste 160 de tone de ciment.

Nouă ani de închisoare pentru un bărbat care şi-a omorât în bătaie nevasta, iar apoi a dormit cu femeia în aceeaşi cameră

Nouă ani de închisoare
pentru un bărbat care şi-a omorât în bătaie nevasta, iar apoi a dormit cu femeia în aceeaşi
cameră

Un bărbat de 64 de ani, din comuna suceveană Dumbrăveni, a fost condamnat la nouă ani de închisoare pentru comiterea infracţiunii de violenţă în familie raportată la omor. Acesta este acuzat că şi-a omorât în bătaie nevasta, iar apoi a dormit în aceeaşi cameră cu ea. În plus, dimineaţa s-a dus la băut într-o crâşmă din localitate şi abia după ce s-a îmbătat bine a anunţat Poliţia despre fapta comisă.

Primăria din Suceava la un pas de a fi lăsată fără jumătate din sediu de către CJ Suceava: „Au crezut că mă vor scoate din Primărie, dar au greşit calculele”

Primăria din Suceava la un pas de a fi lăsată
fără jumătate din sediu de către CJ Suceava: „Au crezut că mă
vor scoate din Primărie, dar au greşit calculele”

Consiliul Judeţean Suceava, proprietarul etajelor superioare ale clădirii în care funcţionează Primăria municipiului Suceava, a refuzat prelungirea cu 15 ani a folosinţei gratuite a acestor etaje. Contractul dintre CJ Suceava şi Primăria Suceava expiră în această lună. Primăria dorea să reabiliteze întreg sediul printr-un proiect finanţat din fonduri europene, însă acest proiect este acum pus în pericol.

Fostul şef al Poliţiei Rutiere din Suceava a fost condamnat la un an şi două luni de închisoare cu amânare

Fostul şef al
Poliţiei Rutiere din Suceava a fost condamnat la un an şi două luni de
închisoare cu amânare

Comisarul Petru Jucan a fost condamnat la un an şi două luni de închisoare cu amânare pe un termen de doi ani pentru săvârşirea infracţiunilor de „instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată” şi „fals intelectual”. Jucan a fost trimis în judecată după ce ar fi intervenit pentru ca un şofer să-şi recupereze permisul de conducere. Fostul şef de la Poliţia Rutieră Suceava a fost însă achitat de instanţa de fond pentru alte două acuzaţii.

Un fost puşcăriaş eliberat condiţionat a făcut cale-ntoarsă după gratii pentru că a ameninţat cu moartea doi poliţişti

Un fost puşcăriaş
eliberat condiţionat a făcut cale-ntoarsă după gratii pentru că a ameninţat cu
moartea doi poliţişti

Un bărbat de 32 de ani, care a fost condamnat în patru rânduri la închisoare cu executare pentru fapte cu violenţă, eliberat condiţionat din penitenciar la începutul anului trecut, a ameninţat o bătrână că îi va da foc la casă. Femeia a sunat la 112 iar la faţa locului au ajuns doi poliţişti. Aceştia au fost înjuraţi şi ameninţaţi cu moartea de către fostul puşcăriaş, care a aruncat cu pietre spre ei, spărgând parbrizul autospecialei de poliţie.

În mandatul rectorului Valentin Popa, numărul studenţilor a scăzut la Universitatea din Suceava, însă taxele s-au dublat

În mandatul
rectorului Valentin Popa, numărul studenţilor a
scăzut la Universitatea din Suceava, însă taxele s-au dublat

Activitatea managerială a rectorului Valentin Popa, noul ministru al Educaţiei, nu iese cu nimic în evidenţă în cei aproape şase ani de când conduce Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava. În această perioadă, numărul studenţilor de la universitatea suceveană a scăzut, taxele s-au dublat, iar noul campus promis a rămas doar la stadiul de proiect.

Ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, după celebrul proces numit Brexit, este privită strict ca o înfrângere a statului care părăseşte Uniunea. Ba mai mult, tipul de negociere actual în zodiac Barnier vizează o pedepsire a celui care pleacă, pentru ca Brexitul să coste, să doară şi să nu creeze un efect de domino sau o atracţie a altor state pentru un asemenea proces.

acum 2 zile · comentarii (23)

Prestaţia de aseară a ministrului Toader mi-a amintit de comisarii stalinişti care executau oamenii după rechizitorii sumare şi mincinoase. Dublat de un politruc obedient care pupă ghiulul jupânului de partid, pentru cine ştie ce avantaje iluzorii. Nicăieri în raportul prezentat referitor la Koveşi nu s-a văzut profesionistul, specialistul în drept.

acum 2 zile · comentarii (23)

În urmă cu câteva zile, atunci când a fost întrebat ce aşteaptă de la informarea de presă în cursul căreia ministrul Justiţiei, dl. Tudorel Toader, urma să îşi prezinte concluziile referitoare la evaluarea activităţii d-nei Laura Codruţa Kövesi în fruntea DNA în perioada februarie 2017-februarie 2018, preşedintele PSD şi al Camerei Deputaţilor, dl. Liviu Dragnea, afirma sibilinic: “Sper ca dl. Tudorel Toader să nu se facă de râs”.

acum 2 zile · comentarii (8)

Preşedintele Klaus Iohannis are o singură opţiune: să refuze revocarea şefei DNA. Dar cum va reacţiona Liviu Dragnea? Va accepta decizia constituţională a preşedintelui? Nici gând. E ultima şansă ca PSD să scape de Kovesi, e marea şansă ca Liviu Dragnea să pună un trofeu pe masa baronilor hăituţi ani în şir de procurori. Indiferent care va fi deznodământul, Iohannis va învăţa o lecţie: cu PSD nu se poate negocia.

acum 3 zile · comentarii (138)

Serviciul este locul acela fain spre care pleci dimineaţa fără vreun fel de vigoare, îi aloci o grămadă de timp, opt ore pe zi, adică aproximativ o treime de viaţă, unde eşti prin definiţie la cheremul cuiva sau chiar al unei cohorte, şi de unde pleci plin de energii negative pe care încerci să le abandonezi prin mijloacele de transport pe care le iei spre casă. Uneori reuşeşti.

acum 3 zile · comentarii (0)

Tudorel Toader a promis că pune „raportul” pe site-ul MJ. Iar site-ul MJ nu merge. Smart guy, nu? Dar până apare „raportul” lui Tudorel Toader pe site-ul MJ, semnalez două episoade aşa cum le-am reţinut din prezentarea sa, ca să dovedesc că Tudorel Toader îşi foloseşte ştiinţa de carte pe care se presupune că o deţine doar ca să manipuleze în mod grosier.

acum 3 zile · comentarii (89)

Domnule ministru al Educaţiei Naţionale, Valentin Popa, pentru că puneţi la îndoială impactul comportamentului deviant al profesorului asupra elevilor şi pentru că giraţi pedepsirea victimelor care reclamă abuzurile, vă sancţionez cu mustrare scrisă şi nota scăzută la purtare!

acum 22 zile · comentarii (25)

Credeţi că fentând statul toată lumea câştigă? Fals! Toată lumea pierde. Încetaţi băşcălia! Războiul cu evaziunea fiscală chiar începe şi cu un singur leu, pentru că este un leu pe care îl furaţi din buzunarul meu de onest contribuabil la bugetul statului.

acum 3 ani · comentarii (160)

Din vârful buzelor e uşor să fii solidar cu Charlie Hebdo în timp ce la noi presa moare încet-încet. Pe tarabă numeri publicaţiile pe degetele de la o mână. Televiziuni, ziare şi agenţii de presă, câte au mai rămas, au mari probleme financiare. Multe sunt în insolvenţă. Oamenii sunt mai prost plătiţi, industria se deprofesionalizează, calitatea produsului scade.

acum 3 ani · comentarii (16)

Violenţele din Ucraina, evoluţia politică şi iminenţa războiului civil ţin primele pagini ale ziarelor din Polonia, iar premierul Donald Tusk şi-a exprimat îngrujorarea cu privire la posibil destrămare a statului vecin. Deşi am fi afectaţi în mod direct, în România subiectul este complet ignorat. De cine ne e frică în cazul conflictului din Ucraina şi cum ar trebui să procedăm?

acum 4 ani · comentarii (22)

Ucraina este în pragul războiului civil. Scindarea ţării între vestul proeuropean şi estul filorus nu este deloc exclusă. Este pregătită România să intervină şi să apere românii din Regiunea Cernăuţi şi sudul Basarabiei?

acum 4 ani · comentarii (142)
Postari Recente