„Regele maneliştilor” a fost condamnat la 1.479 de zile de închisoare după ce gruparea sa de contrabandişti a produs o pagubă de 1,25 de milioane de euro

„Regele
maneliştilor” a fost condamnat la 1.479 de zile de închisoare după ce gruparea
sa de contrabandişti a produs o pagubă de 1,25 de milioane de euro

Paul Iova, „Regele maneliştilor”, a fost condamnat definitiv la 1.479 de zile de închisoare cu executare pentru constituire de grup infracţional organizat şi contrabandă. În toamna anului 2014, procurorii DIICOT Suceava au trimis în judecată gruparea de contrabandişti de ţigări condusă de Paul Iova, paguba din dosar fiind estimată la 1,25 de milioane de euro.

Un oraş de provincie în care există doar două autoturisme electrice le oferă proprietarilor posibilitatea de a-şi încărca gratuit maşinile cinci ani

Un oraş de provincie în
care există doar două autoturisme electrice le oferă proprietarilor
posibilitatea de a-şi încărca gratuit maşinile cinci ani

În municipiul Suceava au fost puse în funcţiune 28 de staţii de încărcare a maşinilor electrice. Acestea au fost instalate în cadrul unui proiect al municipalităţii cofinanţat din fonduri elveţiene, proiect în valoare de 1,07 milioane de lei. Staţiile de încărcare pot fi folosite gratuit, timp de cinci ani de zile, de orice persoană privată sau instituţie publică cu ajutorul unui card.

Reţete culinare vechi de sute de ani: cum se preparau varza acră, pilaful italienesc, clătitele sau salata de melci în anii 1800

Reţete culinare vechi de sute de ani: cum se preparau varza acră, pilaful
italienesc, clătitele sau salata de melci în anii 1800

Într-o carte de bucate tipărită în anul 1849 sunt prezentate 190 de reţete culinare pe care gospodinele le făceau la mijlocul veacului al XIX-lea. În cele ce urmează vă vom prezenta zece dintre reţetele ce pot fi găsite în volumul „Carte de bucate. Cuprinde 190 răţete de bucate, prăjituri, creme, spume, jalatine, îngheţate, şi cum se păstrează lucruri pentru iarnă. Toate alese şi încercate de o prietină a tutulor femeilor casnice”.

Stejarul celebru care reprezintă România la concursul Arborele European al Anului. Unde şi cum poate fi votat

Stejarul celebru care reprezintă România la concursul Arborele
European al Anului. Unde şi cum poate fi votat

Environmental Partnership Association organizează concursul Arborele European al Anului, organizatorii căutând să premieze copacul cu cea mai frapantă poveste. Printre cei 13 arbori înscrişi în concurs se află şi stejarul de la Cajvana, judeţul Suceava, care ar avea o vârstă de 750 de ani şi la umbra căruia s-ar fi odihnit Ştefan cel Mare şi oştenii săi în anul 1476. Arborii înscrişi pot fi votaţi până la sfârşitul lunii februarie 2018.

Maternitatea unde autorităţile au cărat incubatoarele cu tractorul Salubrităţii, amenajată ilegal într-o clădire în litigiu

Maternitatea unde autorităţile au cărat
incubatoarele cu tractorul Salubrităţii, amenajată ilegal într-o clădire în litigiu

Maternitatea din Fălticeni, unitatea medicală unde incubatoarele au fost aduse cu tractorul de la salubritate, a fost amenjată într-o clădire care nu aparţinea autorităţilor locale. Primăria a transformat o şcoală în unitate medicală, fără a lua în calcul că avea pe rol un proces cu o persoană ce revendica terenul de sub imobil şi încălcând totodată Legea 10/2001.

Un angajat al unei primării a primit zece luni de închisoare cu suspendare după ce a mutat „din pix” un ucrainean în casa unui localnic

Un angajat al
unei primării a primit zece luni de închisoare cu suspendare după ce a mutat „din pix” un ucrainean în casa unui localnic

Gheorghe Schipor, angajat la Primăria din Vicovu de Sus, a fost condamnat de Judecătoria Rădăuţi la zece luni de închisoare cu suspendare pentru fals în declaraţii şi uz de fals. Bărbatul este acuzat că a mutat un ucrainean la domiciliul unui localnic din Vicovu de Sus, pentru ca acesta să-şi poată schimba permisul de conducere într-unul românesc, cu care să poată circula în Uniunea Europeană.

Ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, după celebrul proces numit Brexit, este privită strict ca o înfrângere a statului care părăseşte Uniunea. Ba mai mult, tipul de negociere actual în zodiac Barnier vizează o pedepsire a celui care pleacă, pentru ca Brexitul să coste, să doară şi să nu creeze un efect de domino sau o atracţie a altor state pentru un asemenea proces.

acum 2 zile · comentarii (23)

Prestaţia de aseară a ministrului Toader mi-a amintit de comisarii stalinişti care executau oamenii după rechizitorii sumare şi mincinoase. Dublat de un politruc obedient care pupă ghiulul jupânului de partid, pentru cine ştie ce avantaje iluzorii. Nicăieri în raportul prezentat referitor la Koveşi nu s-a văzut profesionistul, specialistul în drept.

acum 2 zile · comentarii (23)

În urmă cu câteva zile, atunci când a fost întrebat ce aşteaptă de la informarea de presă în cursul căreia ministrul Justiţiei, dl. Tudorel Toader, urma să îşi prezinte concluziile referitoare la evaluarea activităţii d-nei Laura Codruţa Kövesi în fruntea DNA în perioada februarie 2017-februarie 2018, preşedintele PSD şi al Camerei Deputaţilor, dl. Liviu Dragnea, afirma sibilinic: “Sper ca dl. Tudorel Toader să nu se facă de râs”.

acum 2 zile · comentarii (8)

Preşedintele Klaus Iohannis are o singură opţiune: să refuze revocarea şefei DNA. Dar cum va reacţiona Liviu Dragnea? Va accepta decizia constituţională a preşedintelui? Nici gând. E ultima şansă ca PSD să scape de Kovesi, e marea şansă ca Liviu Dragnea să pună un trofeu pe masa baronilor hăituţi ani în şir de procurori. Indiferent care va fi deznodământul, Iohannis va învăţa o lecţie: cu PSD nu se poate negocia.

acum 3 zile · comentarii (138)

Serviciul este locul acela fain spre care pleci dimineaţa fără vreun fel de vigoare, îi aloci o grămadă de timp, opt ore pe zi, adică aproximativ o treime de viaţă, unde eşti prin definiţie la cheremul cuiva sau chiar al unei cohorte, şi de unde pleci plin de energii negative pe care încerci să le abandonezi prin mijloacele de transport pe care le iei spre casă. Uneori reuşeşti.

acum 3 zile · comentarii (0)

Tudorel Toader a promis că pune „raportul” pe site-ul MJ. Iar site-ul MJ nu merge. Smart guy, nu? Dar până apare „raportul” lui Tudorel Toader pe site-ul MJ, semnalez două episoade aşa cum le-am reţinut din prezentarea sa, ca să dovedesc că Tudorel Toader îşi foloseşte ştiinţa de carte pe care se presupune că o deţine doar ca să manipuleze în mod grosier.

acum 3 zile · comentarii (89)

Domnule ministru al Educaţiei Naţionale, Valentin Popa, pentru că puneţi la îndoială impactul comportamentului deviant al profesorului asupra elevilor şi pentru că giraţi pedepsirea victimelor care reclamă abuzurile, vă sancţionez cu mustrare scrisă şi nota scăzută la purtare!

acum 22 zile · comentarii (25)

Credeţi că fentând statul toată lumea câştigă? Fals! Toată lumea pierde. Încetaţi băşcălia! Războiul cu evaziunea fiscală chiar începe şi cu un singur leu, pentru că este un leu pe care îl furaţi din buzunarul meu de onest contribuabil la bugetul statului.

acum 3 ani · comentarii (160)

Din vârful buzelor e uşor să fii solidar cu Charlie Hebdo în timp ce la noi presa moare încet-încet. Pe tarabă numeri publicaţiile pe degetele de la o mână. Televiziuni, ziare şi agenţii de presă, câte au mai rămas, au mari probleme financiare. Multe sunt în insolvenţă. Oamenii sunt mai prost plătiţi, industria se deprofesionalizează, calitatea produsului scade.

acum 3 ani · comentarii (16)

Violenţele din Ucraina, evoluţia politică şi iminenţa războiului civil ţin primele pagini ale ziarelor din Polonia, iar premierul Donald Tusk şi-a exprimat îngrujorarea cu privire la posibil destrămare a statului vecin. Deşi am fi afectaţi în mod direct, în România subiectul este complet ignorat. De cine ne e frică în cazul conflictului din Ucraina şi cum ar trebui să procedăm?

acum 4 ani · comentarii (22)

Ucraina este în pragul războiului civil. Scindarea ţării între vestul proeuropean şi estul filorus nu este deloc exclusă. Este pregătită România să intervină şi să apere românii din Regiunea Cernăuţi şi sudul Basarabiei?

acum 4 ani · comentarii (142)
Postari Recente