Cine este interlopul care a lovit cu sabia în cap un poliţist. A fost arestat vara trecută pentru trafic de droguri, fiind un apropiat al clanului Corduneanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Huţuleac, atacatorul poliţistului. FOTO Dănuţ Zuzeac
Alexandru Huţuleac, atacatorul poliţistului. FOTO Dănuţ Zuzeac

Interlopul care a lovit cu sabia în cap un poliţist venit să-i percheziţioneze casa marţi dimineaţă este Alexandru Huţuleac, liderul unei grupări ce se ocupă cu traficul de droguri în zona Rădăuţi a judeţului Suceava.

Alexandru Huţuleac, de 28 de ani, din municipiul Rădăuţi, este interlopul care l-a lovit cu sabia în cap pe poliţistul Dan Ciprian Sfichi. Atacatorul este cunoscut în zonă pentru că se ocupă cu traficul de droguri de mai mulţi ani. În vara anului trecut, acesta a fost arestat împreună cu mai mulţi indivizi din zona Rădăuţi, după ce au alimentat cu droguri peste 300 de tineri din Suceava.

La mijlocul lunii iulie 2016, Alexandru Huţuleac, Răzvan Percec, Andrei Iulian Lungoci, Romeo Mihăiţă Roman şi Iosif Marian Grijincu au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile după ce au pus bazele unei reţele de traficanţi de droguri ce alimenta cu etnobotanice peste 300 de tineri din Suceava. Gruparea ar fi vândut etnobotanice în valoare de peste trei milioane de lei, bani ce au ajuns în conturi din străinătate, în insulele Marshall, Belize şi Ungaria.

Poliţiştii şi procurorii DIICOT au descins la membrii unei grupări infracţionale care timp de trei ani ar fi vândut droguri pe raza judeţului Suceava, obţinând sume importante de bani. Pe parcursul cercetărilor au fost identificaţi 22 de membri, au fost făcute 10 constatări în flagrant şi au fost depistate terenuri şi case, autoturisme de lux şi conturi bancare deschise în străinătate, în insulele Marshall, Belize şi Ungaria.

Alexandru Huţuleac. FOTO Facebook/ Alexandru Huţuleac

 Alexandru Huţuleac împreună cu membrii clanului Corduneanu. FOTO Facebook/ Alexandru Huţuleac

Poliţiştii Serviciului Antidrog din cadrul BCCO Suceava, sub coordonarea procurorilor DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava, au desfăşurat la data de 13 iulie 2016, 19 percheziţii domiciliare, 18 în judeţul Suceava, mai ales în zona Rădăuţi şi una pe raza judeţului Harghita, fiind puse în executare 24 de mandate de aducere.

Din cercetări a reieşit că un grup infracţional organizat ar fi acţionat pe raza municipiului Rădăuţi, judeţul Suceava, pe linia traficului de substanţe interzise, cu precădere substanţe cu efect psihoactiv – etnobotanice.

Un poliţist a ajuns în comă la spital după ce a fost lovit în cap cu o sabie de un traficant de droguri în timpul unei percheziţii

Pe parcursul cercetărilor, au fost reunite 13 dosare penale, fiind făcute cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive şi trafic de droguri de mare risc. Anchetatorii au identificat 22 de membri ai grupului infracţional organizat, aderenţi sau sprijinitori ai acestuia.

Alexandru Huţuleac. FOTO Facebook/ Alexandru Huţuleac

 Alexandru Huţuleac împreună cu membrii clanului Corduneanu. FOTO Facebook/ Alexandru Huţuleac

Au fost făcute 10 constatări în flagrant, privind activităţi legate de traficul cu substanţe interzise, totalizând peste opt kilograme de astfel de substanţe. Au fost depistate bunuri imobile achiziţionate sau construite de către liderii grupului infracţional organizat, reprezentând terenuri şi case, 15 autoturisme de lux, precum şi conturi bancare deschise în străinătate, în care aceştia ar fi trimis sume importante de bani.

Grupul infracţional organizat ar fi fost iniţiat şi constituit, începând cu luna martie 2013, de doi bărbaţi şi ar fi fost coordonat de un al treilea, care ar fi primit, din Slovacia, 31 de colete cu substanţe interzise.

De asemenea, poliţiştii şi procurorii au depistat că liderul grupării ar fi comercializat, prin intermediul altor membri, un colet de 15.226 de grame de substanţe interzise, ce conţinea aproape 127.000 de pliculeţe, cu suma de 25 de lei pliculeţul. Membrii grupului infracţional organizat ar fi fost sprijiniţi, în activitatea lor infracţională, de către partenerele de viaţă, soţii şi concubine.

În timp, în gruparea infracţională au fost racolaţi tineri de încredere, aşa-numite „săgeţi”, care să vândă substanţe interzise, preţul per pliculeţ crescând de la 25 la 40 de lei. În urma investigaţiilor s-a stabilit că numărul clienţilor de încredere este de peste 300.

La activităţi au participat poliţişti din cadrul IPJ Suceava şi IPJ Botoşani, SCCO Bistriţa şi SCCO Harghita, precum şi jandarmi. Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR şi al DIPI.

Maşina lui Huţuleac a fost incendiată la începutul anului trecut

La data de 29 ianuarie 2016, la ora 20.15, Poliţia municipiului Rădăuţi a fost anunţată despre faptul că un autoturism de teren ce era parcat pe strada Berestiei, din localitate, a luat foc. Autoturismul respectiv, un Jeep Grand Cherokee, este proprietatea Emiliei B., de 27 de ani, din localitate, care locuieşte fără forme legale într-o casă din Rădăuţi, împreună cu concubinul ei, Alexandru Huţuleac, maşina fiind condusă efectiv de acesta din urmă.

Incendiul a fost stins de tânăr cu ajutorul unui stingător de praf şi al unei găleţi cu apă. Specialiştii ISU Rădăuţi au stabilit că incendiul a fost provocat prin aruncarea în interior a unui recipient din plastic în care se afla combustibil şi aprinderea acestuia cu un fitil improvizat. Maşina avea geamurile laterale dreapta spate şi stânga faţă sparte, iar în interior au fost afectate tetierele de la scaunele din faţă, tapiţeria plafonului şi parbrizul, prejudiciul fiind estimat la circa 2.000 de euro.

Alexandru Huţuleac nu a dorit să colaboreze cu poliţiştii, el precizând că nu se află în relaţii conflictuale ori raporturi juridice litigioase cu vreo persoană, însă s-a angajat să pună la dispoziţia anchetatorilor înregistrările video ale camerei de supraveghere montate la locuinţa sa. In acest caz, Biroul de Investigaţii Criminale Rădăuţi au întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de distrugere.

Alte ştiri pe această temă:

Un poliţist a ajuns în comă la spital după ce a fost lovit în cap cu o sabie de un traficant de droguri în timpul unei percheziţii

FOTO Traficanţii de droguri care şi-au ascuns banii proveniţi din vânzarea etnobotanicelor în insulele Marshall au fost arestaţi preventiv

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite