Adolescenta care şi-a măcelărit tatăl cu 50 de lovituri de cuţit pentru că i-a spus să dea muzica mai încet a fost internată la Socola

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un om de afaceri sucevean a fost omorât de fiica sa. FOTO Adevărul
Un om de afaceri sucevean a fost omorât de fiica sa. FOTO Adevărul

Valutistul fălticenean Viorel Acîrnăresei a fost găsit mort în dormitorul casei sale. Bărbatul s-a certat cu fiica sa, cunoscută cu afecţiuni psihice, deoarece tânăra nu dorea să dea muzica mai încet. Cadavrul afaceristului a fost descoperit de Marian Acîrnăresei, care s-a dus la locuinţa fratelui său, îngrijorat că acesta nu-i răspundea de patru zile la telefon. Afaceristul zăcea pe jos, în dormitor, cu tăieturi la gât şi la mâini.

O crimă terifiantă a băgat spaima în locuitorii municipiului Fălticeni. Un cunoscut valutist din oraş, care deţine şi un club, a fost găsit mort în casă în seara zilei de 10 noiembrie 2017, anchetatorii descoperind că ucigaşul este chiar fiica sa în vârstă de 17 ani, cunoscută cu afecţiuni psihice.

Marian Acîrnăresei a fost cel care a anunţat prin 112 faptul că l-a găsit decedat în casă pe fratele său, Viorel Acîrnăresei, de 58 de ani, din municipiul Fălticeni. Din primele verificări făcute de poliţişti a reieşit că afaceristul locuia împreună cu fiica sa, Florina Adonia Acîrnăresei, de 17 ani, cunoscută cu probleme psihice. La faţa locului, poliţiştii l-au găsit pe fratele victimei, care a declarat că Viorel Acîrnăresei nu i-a mai răspuns la telefon de mai multe zile, motiv pentru care a mers la domiciliul acestuia, unde a găsit poarta curţii şi uşa de la casă deschise, fără a avea urme de forţare. Proprietarul locuinţei a fost găsit în dormitorul de la etaj, având leziuni în zona gâtului şi a mâinilor.

În interiorul casei au fost găsite urme de răvăşire a bunurilor, iar fiica bărbatului nu era acasă. Oamenii legii nu au putut stabili dacă din locuinţă au fost furate bunuri.

Fălticeniul a fost împânzit de poliţişti, care sub coordonarea unui procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au constatat că în locuinţa de pe Aleea Trandafirilor, între minora de 17 ani şi tatăl său au avut loc mai multe discuţii din cauză că fata nu dorea să dea muzica mai încet. Adolescenta, cunoscută cu afecţiuni de natură psihică, cu antecedente violente atestate medical, s-a înarmat cu un cuţit şi o toporişcă şi l-a atacat pe tatăl său. Viorel Acîrnăresei a fost lovit de nu mai puţin de 50 de ori cu cuţitul în gât şi la nivelul mâinilor, suferind mai multe leziuni grave ce au condus în scurt timp la deces.

Florina Adonia Acîrnăresei a fost găsită de poliţişti în Clubul VIP din Fălticeni, proprietatea părintelui său, loc în care s-a adăpostit după comiterea crimei. Fata s-a baricadat într-o încăpere din local, având asupra sa un câine cu care i-a ameninţat pe oamenii legii. A fost nevoie de intervenţia luptătorilor SAS, care au reuşit să o imobilizeze pe fată.

În urma probelor administrate de poliţişti, procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava a dispus începerea urmăririi penale faţă de suspecta Florina Adonia Acîrnăresei sub aspectul comiterii infracţiunii de „violenţă în familie” raportată la infracţiunea de „omor”, sesizând totodată Tribunalul Suceava în vederea luării măsurii de siguranţă a internării provizorii în vederea expertizării medico-legale psihiatrice.

Instanţa de judecată şi-a însuşit propunerea Parchetului, hotărând luarea măsurii de siguranţă a internării medicale provizorii faţă de suspecta Florina Adonia Acîrnăresei, cercetată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de violenţă în familie, până la însănătoşire sau până la ameliorarea stării de sănătate care să înlăture starea de pericol. Judecătorii au dispus efectuarea unei expertize medico-legale psihiatrice a suspectei în cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie Socola Iaşi, stabilind următoarele obiective ale expertizei:

1. Dacă suspecta Florina Adonia Acîrnăresei este orientată din punct de vedere allo-psihic şi temporo-spaţial;

2. Dacă din punct de vedere obiectiv se evidenţiază existenţa unei boli psihice de natură să afecteze capacitatea suspectei Florina Adonia Acîrnăresei de a discerne sau capacitatea de a se stăpâni;

3. În cazul în care suspecta Florina Adonia Acîrnăresei suferă de o boală psihică, vor fi precizate măsurile cu caracter medical care se impun pentru vindecare sau pentru ameliorarea stării de sănătate, astfel încât să fie înlăturată starea de pericol care a impus luarea măsurii de siguranţă a internării medicale provizorii;

4. Dacă la momentul săvârşirii presupusei infracţiuni de violenţă în familie, suspecta Florina Adonia Acîrnăresei a acţionat cu discernământ. Expertiza medico-legală psihiatrică va fi efectuată în termen de 30 de zile de la primirea prezentei încheieri. Contravaloarea lucrării medico-legale va fi suportată din fondul special al Ministerului Justiţiei, urmând ca Spitalul Clinic de Psihiatrie Socola Iaşi să comunice Tribunalului Suceava decontul de cheltuieli pentru achitarea sumei aferente.

Viorel Acîrnăresei era divorţat şi locuia împreună cu fiica sa în vârstă de 17 ani. Soţia sa locuieşte în străinătate, alături de ceilalţi doi copii.

Valutistul sucevean a fost protagonistul unui episod violent în anul 2008, când a fost tâlhărit în scara blocului în care locuia la acel moment. Cei doi agresori au reuşit să-i fure acestuia 70.000 de euro şi 26.000 de lei.

Alte ştiri pe această temă:

Consilierul juridic care şi-a ucis cel mai bun prieten cu 27 de lovituri de cuţit pentru 3000 de euro rămâne în spatele gratiilor

Cum s-a luptat ucigaşul a cinci oameni să scape de 66 de zile de temniţă. Cu patru zile înainte de crime, Beniamin Laichici fusese amendat de ruda unei victime

Pedeapsa primită de bărbatul care a dezgropat cadavrul unei femei şi a violat trupul neînsufleţit: 3 ani de închisoare

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite