Slobozia: Lectură pentru nevăzători

Biblioteca Județeană „Ștefan Bănulescu“ inaugurează, joi 15 iulie, Serviciul Gratuit de Lectură pentru Nevăzători. Biblioteca Judeţeană este partener şi promotor în judeţul Ialomiţa, al proiectului „Acces nediscriminativ la educaţie şi cultură pentru persoanele cu deficienţe de vedere”, finanţat de Guvernele Islandei, Principatului Liechtenstein şi Norvegiei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Scopul principal al proiectului îl reprezintă implementarea Standardului Daisy (standard internaţional de accesibilizare a informaţiei pentru persoanele cu deficienţe de vedere sau cu dificultăţi de citire) la Biblioteca Judeţeană „Ştefan Bănulescu”.

La evenimentul de joi va participa și Mircea Bucur, președintele Fundației „Cartea Călătoare“, fundație care este unul din promotorii sistemului Daisy în România. O carte Daisy, în format electronic, respectă formatul clasic al cărţii tipărite, pornind de la coperţi, cuprins, note de subsol, prefață, postfaţă şi se poate citi selectiv, la fel ca şi o carte tipărită.

Persoana cu deficienţe de vedere sau cu dificultăţi de citire care foloseşte player-ul Daisy, poate naviga foarte uşor prin structura cărţii, la anumite pagini, capitole, sau chiar paragrafe, având posibilitatea chiar să reia o frază anterioară sau să citească cu viteză variabilă.

citeste totul despre: