Slobozia: Florina Voiteanu - Adoră poezia și pe Nichita Stănescu

Slobozia: Florina Voiteanu - Adoră poezia și pe Nichita Stănescu

Florina vrea să devină politician foto: M. Iosif

Este una dintre cele mai premiate și apreciate eleve ale Colegiului Național „Mihai Viteazul“ din Slobozia, adoră să citească, să scrie poezii și ar dori să urmeze o carieră în domeniul Științelor Politice sau Relații Internaționale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Adoră să citească tot ce-i cade în mână încă din clasa a VII-a. I-a descoperit încă din anii gimnaziului pe Stănescu, Zola sau Octavian Paler, pe care îi îndrăgeşte şi astăzi.

Lumea din paginile cărților

A continuat să descifreze nume mari ale literaturii naționale sau universale şi, în paralel, să compună poezii. Încă din anii gimnaziului, a fost o obișnuită a concursurilor și olimpiadelor naționale, competiții care i-au adus în palmares multe medalii. „Toate concursurile la care am participat au fost frumoase și speciale în felul lor. Am avut ocazia să leg prietenii cu foarte mulți concurenți și să vizitez multe locuri din țară“, spune Florina.

Deși a făcut gimnaziul în cadrul unui liceu cu profil umanist, Florina a ales să dea admitere la Colegiul Național Mihai Viteazul, pe care îl consideră adecvat pentru năzuințele sale. „Când m-am hotărât să dau la Colegiul Național, mi-am atras mari antipatii din partea cadrelor didactice de la Liceul de Artă, unde studiasem primii opt ani din viață. Dar a fost o alegere pur personal, pe care nu o regret. Dimpotrivă“, spune Florina.

Vrea să intre în politică


Cu toate că, inițial, a fost tentată de Facultatea de Litere, acum Florina este hotărâtă să urmeze Științele Politice sau Relațiile Internaționale.„Mi-ar fi plăcut să fac Litere, dar este o facultate care îți oferă prea puține oportunități după absolvire. Să devin profesoară cu un salariu derizoriu nu aș accepta. Așa încât m-am hotărât pentru un spectru mai larg de posibilități“, motivează Florina Voiteanu.
Citiţi mai multe în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

citeste totul despre: