Procurorul care i-a amendat pe poliţişti după ce l-au oprit în trafic, trimis în judecată pentru abuz în serviciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Procurorul de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slobozia a fost trimis în judecată FOTO Adevărul
Procurorul de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slobozia a fost trimis în judecată FOTO Adevărul

Procurorul de la Parchetul Judecătoriei Slobozia care a refuzat să se legitimeze şi i-a amendat pe poliţiştii care l-au oprit în trafic, trimis în judecată pentru abuz în serviciu, conform News.ro.

Parchetul General a anunţat, miercuri, că a finalizat cercetările şi a dispus trimiterea în judecată, pentru abuz în serviciu, a procurorului Vasilescu Mihai Laurenţiu de la Parechetul Judecătoriei Slobozia. În 2018, fiind oprit în trafic de un echipaj de Poliţie Rutieră pentru depăşirea vitezei legale, procurorul a refuzat să se legitimeze, i-a jignit şi i-a ameninţat pe poliţişti. Mai mult, el şi-a sunat superiorii pentru a interveni, iar ulterior a dispus amendarea poliţiştilor care l-au oprit.

”Procurorii Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Vasilescu Mihai Laurenţiu (procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slobozia) sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu, prev. de art. 297 alin. l Cod penal”, au transmis, miercuri, reprezentanţii Parchetului General.

Potrivit acestora, în rechizitoriu s-a reţinut că, la data de 3 iulie 2018, orele 11,35, aflându-se la volanul unui autoturism, Vasilescu Mihai Laurenţiu a fost oprit în trafic pe raza localităţii Ciochina, judeţul Ialomiţa, de către un echipaj de poliţie format din doi agenţi de poliţie din cadrul IPJ Ialomiţa - Serviciul Rutier, întrucât constataseră că acesta rula cu viteză mai mare cu 36 km/h decât limita legală

Avea inspecţia tehnică expirată

”La solicitarea documentelor personale şi ale autovehiculului la control, inculpatul şi-a declinat identitatea prezentând legitimaţia de procuror. Din probele administrate reiese că acesta ar fi susţinut că nu poate fi oprit şi nici sancţionat de către poliţiştii rutieri care desfăşoară activitate sub supravegherea parchetului la care este numit, ameninţând că se va sesiza din oficiu şi le va întocmi dosar penal pentru că l-au sancţionat abuziv”, a transmis Parchetul General.

În plus, procurorii au reţinut că agenţii de poliţie au constatat, după verificarea documentelor autovehiculului, că acesta avea Inspecţia Tehnică Periodică (ITP) expirată, astfel că au aplicat o sancţiune şi pentru această abatere.

Ulterior, în aceeaşi zi, au fost formulate la organele judiciare plângeri penale atât de către procuror, cât şi de către agenţii de poliţie.

”Ulterior, la data de 2 noiembrie 2018, în calitate de procuror, acesta a emis o ordonanţă prin care a aplicat celor doi agenţi de poliţie rutieră o amendă de 5.000 lei (maximul legal).  În motivarea respectivei ordonanţe inculpatul a reţinut că ar fi fost împiedicat să-şi desfăşoare activitatea de cercetare penală într-un dosar penal pe care trebuia să-l instrumenteze”, mai aratăm procurorii. Potrivit acestora, dosarul a fost trimis spre soluţionare Curţii de Apel Bucureşti.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite