90 de misiuni pentru pompierii ialomiţeni, în minivacanţa de Paşte. Incendiile au pus pe jar salvatorii

90 de misiuni pentru pompierii ialomiţeni, în minivacanţa de Paşte. Incendiile au pus pe jar salvatorii

În ultimele zile, la nivelul judeţului Ialomiţa, au fost derulate 90 de interventii, salvatorii fiind solicitaţi la 3 misiuni de stingere a incendiilor, 71 cazuri SMURD (intervenţii pentru acordarea primului ajutor medical), 5 misiuni de salvare şi protecţie la accidente rutiere, 5 solicitări pentru asistenţă persoane, 5 misiuni de asigurare a măsurilor de apărare împotriva incendiilor.

Procesiune religioasă. Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Secu, adusă în Bărăgan

Procesiune religioasă. Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Secu, adusă în Bărăgan

În perioada 11-16 aprilie, Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor organizează o serie de manifestări cu ocazia sărbătoririi hramului «Izvorul Tămăduirii» al străvechiului aşezământ monahal «Sfinţii Voievozi» din Slobozia. Astfel, în Bărăgan va fi adusă credincioşi icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Secu, din Mitropolia Moldovei şi Bucovinei.

Pastorala PS Vincenţiu, episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, la Învierea Domnului: Vă cer şi vă îndemn să vă ocrotiţi familiile

Pastorala PS Vincenţiu, episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, la Învierea Domnului: Vă cer şi vă îndemn să vă ocrotiţi familiile

Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, PS Vincenţiu, a adresat credincioşilor un mesaj cu ocazia sărbătorilor de Paşte, îndemându-i să-şi ocrotească familiile şi să lupte pentru apărarea tradiţiilor creştine, fără să uite că acum o sută de nai, România a devenit o naţiune puternică şi respectată datorită jertfei unor iubitori ai neamului şi a credinţei străbune.

Sute de oameni ai legii, mobilizaţi în teren de sărbători

Sute de oameni ai legii, mobilizaţi în teren de sărbători

Poliţiştii ialomiţeni vor fi la datorie pentru ca întreaga comunitate să se bucure în linişte şi siguranţă de Sfintele Sărbători de Paşte.Peste 200 de poliţişti vor fi în stradă şi vor acţiona pentru prevenirea evenimentelor neplăcute, protejarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, precum şi salvarea de vieţi.

Un subiect extrem de sensibil în sine, cu atât mai mult în condiţiile lumii contemporane, dar care poate deveni extrem de uşor unul exploziv dacă, cumva, se vor confirma acuzaţiile care deja au început să apară (ajunse imediat la Bruxelles şi în diverse cancelarii), că, aşa cum este cazul reformei în justiţie,

acum 3 zile · comentarii (10)

Am văzut multe scrise despre faptul că am intrat într-un nou război mondial. Al patrulea, dacă numărăm Războiul Rece drept al treilea. Interesant este însă că acest al patrulea război mondial hibrid este declarat şi recunoscut ca atare atât de cei mai de vârf analişti din Ucraina, cât şi de o parte importantă şi interesantă a analiştilor ruşi.

acum 3 zile · comentarii (51)

O să vi se pară un titlu ciudat, dar să ştiţi că am aflat, de la o peisagistă, că lalelele bătute, care seamănă mai degrabă cu bujorii şi au cele mai neaşteptate culori, au şi parfum. Iar când le vezi în covoare în toate nuanţele curcubeului, împodobind celebra Piaţă Taksim, dintr-o dată te simţi ca în Grădina Raiului.

acum 2 zile · comentarii (0)

Iliberalismul lui Viktor Orban, conservatorismul Theresei May, neoconservatorismul cu nuanţe de realism dur şi pur, pe baze ultra-pragmatice al lui Donald Trump şi pretinsul conservatorism tradiţionalist panslavist al lui Putin ce acoperă autoritarismul neo-imperial al verticalei puterii, sunt sisteme şi formule de contrapunere liberalismului progresist, dar de pe baze şi cu nuanţe distincte.

acum 2 zile · comentarii (29)

Cea mai mare problemă a României este anti-selecţia, faptul că valoarea individuală e zero în faţa combinatoristicii de grup. Din acest motiv, orice individ cât de cât cinstit şi valoros ajunge, mai devreme sau mai târziu, în impas. El îşi dă seama că, oricât s-ar strădui, nu poate progresa, bazându-se pe propriile merite, şi nu-şi poate prezerva capitalul de onestitate.

acum 2 zile · comentarii (1)

Atunci când „noua critică“ şi-a propus ca temă recitirea/revizitarea scrierilor lăsate de veacul al XVII-lea, scrieri până prin anii ’60 ai secolului al XX-lea drastic şi aparent „definitiv“ interpretate, clasificate, ordonate (dar ce înseamnă definitivul în literatură?) de critica universitară sub semnul clasicismului parcă pe vecie în floare, totul a fost pus sub semnul întrebării.

acum 2 zile · comentarii (0)

E plină lumea de nesimţiţi, suficienţi şi îmbuibaţi. Lumea noastră, nu e cazul să extrapolăm şi la alţii. Numai la noi poţi să premiezi o impostoare ca Olivia Steer pentru contribuţii aduse medicinei. Numai la noi poţi să iei un infractor şi să îl faci consilier la guvern pentru că e o mare valoare. Numai la noi îi pui rinichi unui actoraş de mâna a zecea peste rând pentru că a făcut lumea să râdă. Dacă eşti prost şi munceşti, eşti prost.

acum 2 zile · comentarii (146)

Aflu că săptămîna trecută a murit Andor Horváth. Am ţinut mult la el şi contam pe un dialog mai îndelungat cu inteligenţa, cultura şi umorul lui. Mă bucur că măcar ne-am reîntîlnit la începutul anului trecut, în jurul unei cărţi pe care tocmai o publicase. Am scris, atunci, un text, pe care îl reiau acum, pentru a-l dedica memoriei lui şi prieteniei noastre.

acum 3 zile · comentarii (0)

În ultimii ani în Orientul Mijlociu a apărut o nouă arhitectură. Recenta reuniune de la Ankara între Rusia, Iran şi Turcia este edificatoare. Acest grup a devenit critic în redefinirea Orientului Mijlociu. Nu este un grup coeziv, iar puterea sa de decizie rămâne încă nesigură. Este SUA în pragul eliminării din ecuaţia diplomatică a Orientului?

acum 3 zile · comentarii (8)

În momentul de faţă, toată activitatea de producere a manualelor şcolare pentru anul şcolar 2018-2019 este blocată. Toată legislaţia secundară a fost construită în baza OUG 76/2017, de transformare a Editurii Didactice şi Pedagogice într-o entitate economică cu capital exclusiv de stat  care să se ocupe de producerea manualelor şcolare, eliminând competiţia adusa de alte edituri, competiţie generatoare de calitate.

acum 3 zile · comentarii (3)
Postari Recente