Istoria fenomenului OZN la români. Cele mai ciudate vizite ale extratereştrilor semnalate în ţara noastră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: shutterstock.com
FOTO: shutterstock.com

Un grup de specialişti ufologi, reuniţi într-o asociaţie, au făcut o cronologie a obiectelor misterioase care ar fi survolat cerul ţării noastre, din cele mai vechi timpuri şi până astăzi.

De 18 ani, la Bucureşti, în sediul Observatorului Astronomic, există Asociaţia pentru Studiul Fenomenelor Aerospaţiale Neidentificate (ASFAN - România) care cercetează şi analizează fenomenul OZN din ţara noastră. 

Pe pagina virtuală a Asociaţiei se regăsesc numeroase informaţii cu privire la apariţia bizară pe cerul României a unor obiecte zburătoare cu forme şi culori ciudate, ce s-ar putea fi catalogate drept OZN-uri. Specialiştii au făcut chiar şi o cronologie a principalelor apariţii OZN înregistrare la noi, din cele mai vechi timpuri şi până în prezent. 

OZN-uri în Ţările Române? 

Potrivit ASFAN, primul fenomen OZN din România ar fi fost zărit în secolul XVI, în Moldova. Sursa constatării specialiştilor se regăseşte în Letopiseţul Ţării Moldovei din anul 1517 ai cărui cărturari au relatat despre o apariţie ciudată care s-a arătat, din senin pe cerul principatului: „samn mare s-au arătat pe ceriu, c-au strălucit despre miazănoapte ca un chip de om, de-au stătut multă vreme şi iară s-au ascuns în văzduh”. Aceeaşi informaţie se regăseşte şi într-un articol publicat în numărul 12 al celebrei reviste „Magazin Istoric” din anul 1968. 

România, survolată de avioane - fantomă

La începutul secolului XX, mai exact în anul 1913, România ar fi înregistrat un alt fenomen OZN. Timp de o lună, ar fi fost semnalate 23 de cazuri de apariţii ale unor obiecte de formă rotundă, care emanau o lumină foarte puternică. Cercetările ar fi scos la iveală faptul că obiectele ar fi survolat deasupra unor unităţi militare situate în zona oraşelor Brăila, Iaşi şi Târgovişte. Evenimentele nu au fost ocolite de presa vreme. Periodicele de atunci ar fi relatat despre aceste întâmplări învăluite în mister, precizând chiar faptul că soldaţii înregimentaţi în respectivele unităţii ar fi încercat să alunge bizarele farfurii zburătoare cu salve de tun. Poziţia Ministerului Apărării din acele timpuri a fost una imparţială, oficialii din Armată precizând faptul că nu a fost vorba de OZN-uri, ci despre o serie de avioane - fantomă ruseşti plecate în recunoaştere. 

Întâlnire de gradul III la Cluj 

Cel mai controversat caz OZN înregistrat în România a fost semnalat în 1968, în Pădurea Baciu, de lângă Cluj. Plecat să se relaxeze alături de prietenii săi într-o poiană din inima pădurii, un bărbat ar fi observat pe cer un obiect mare argintiu, de formă rotundă, aplatizat care se mişca pe direcţia NV – SE, ce aducea cu o farfuire întoarsă. Omul a scos aparatul de fotografiat şi a făcut câteva instantanee. Pozele făcute atunci au reprezentat drept cea mai vie sursă a apariţiilor misterioase a OZN-urilor în ţara noastră. Fotografiile au fost analizate de numeroşi experţi din Europa care au confirmat faptul că, într-adevăr, planşele fotografice au suprins un OZN. 

Bărăganul, survolat de OZN-uri

Nici Bărăganul nu a fost ocolit de farfuriile zburătoare. Pe 23 august 1984, un obiect zburător neidentificat şi-ar fi făcut simţită prezenţa pe cerul unităţii militare de aviaţie din Alexeni, judeţul Ialomiţa. Descris de soldaţii care l-au văzut cu ajutorul unei lunete, obiectul bizar ar fi avut o formă ovoidală, era înconjurat de lumini multicolore şi ar fi avut o lungime de 2-3 metri. Martorii oculari au relatat faptul că ciudatul aparat de zbor s-ar fi apropiat de zona unităţii, bruind echipamentele de comunicare.

Citiţi şi:

Vizita extratereştrilor în Bărăgan, povestită de locuitorii unui sat: „De două ori au venit OZN-urile la noi. S-a strâns lumea ca la urs să vadă“

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite