Fetele de aur ale Sloboziei

Fetele de aur ale Sloboziei

Mihaela şi Florina sunt mândre de performanţele reuşite foto: Mihai Iosif

Două eleve ale Colegiului Naţional Mihai Viteazul, Florina Voiteanu şi Mihaela Enache, au dat lecţii la un concurs de română. Florina (18 ani) și Mihaela (17 ani) au câștigat medaliile de aur la concursul național de limba și literatura română „Ion Barbu-Dan Barbilian“, care s-a desfășurat la Călărași, în weekendul recent încheiat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Florina a câștigat proba rezervată clasei a XII-a, iar Mihaela și-a spulberat concurența la nivelul clasei a XI-a. Cele două concurente, eleve ale celui mai titrat liceu din Ialomița, Colegiul Naţional Mihai Viteazul, au fost nevoite să se lupte cu peste 500 de concurenți din toată țara.

Cele mai bune din România

Performanța este cu atât mai lăudabilă cu cât în concurs au fost aruncate doar trei medalii de aur, două dintre ele luând drumul Colegiului Național Mihai Viteazul Slobozia, unde studiază cele două premiante. „Nicio clipă nu am crezut că o să iau medalia de aur, dar nu pentru că nu mă simțeam pregătită, ci pentru că Barbu este un poet foarte greu, dublat și de latura sa matematică, iar, în al doilea rând, pentru că am văzut ce concurență serioasă am. Dar mi-am întrecut așteptările“, spune Florina Voiteanu.

La categoria claselor a XI-a, colega ei, Mihaela, a trecut și ea prin mari emoții atunci când au fost anunțate subiectele. „Când am văzut că mi-a picat poezia «Arca», o poezie complexă, plină de concepții religioase, am crezut că nu o să ating podiumul. Când s-au anunțat câștigătorii și am văzut că sunt în fruntea listei, am fost copleșită de bucurie“, a declarat Mihaela.

Mândria Colegiului

Cele două concurente au mai adăugat, prin performanța realizată la acest concurs, încă o piatră de temelie la fabulosul palmares al Colegiului Național Mihai Viteazul, cea mai titrată unitate liceală din Ialomița. Pregătite de doi profesori experimentați, Doina Buciu și Gheorghe Antonescu, elevele nu sunt la prima performanță de acest gen. „Fetele sunt foarte ambițioase, perseverente, tenace, cărora le place foarte mult literatura. Sunt pasionate de poezie, de creație în general. Le prevăd un viitor strălucitor“, spune Doina Buciu, profesoară de limba română la Colegiul Național.

Citiţi mai multe în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

citeste totul despre: