Cum ne putem vindeca singuri cu puterea minţii. Psiholog: „Trebuie să inversăm procesul care ne-a îmbolnăvit“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Psihologii sunt de părere că ne putem controla mintea astfel încât să ne putem vindeca singuri de boli
Psihologii sunt de părere că ne putem controla mintea astfel încât să ne putem vindeca singuri de boli

Mecanismele după care funcţionează creierul uman continuă să fie un mister pentru mulţi oameni de ştiinţă. Specialiştii în psihologie susţin faptul că mintea noastră este capabilă să ne scape de boli. Sistemul are la bază un simplu joc de imaginaţie.

Pentru a putea să ne auto-vindecăm, psihologii sunt de părere că mai întâi de toate trebuie să înţelegem maniera în care funcţionează vindecarea, din perspectivă psihologică.

„Vindecarea înseamnă să inversăm procesul care ne-a îmbolnăvit. Vindecarea începe în momentul în care refuzăm să fugim de imaginea care ne vine în minte a organului bolnav. Ca să ne vindecăm trebuie să o acceptăm. De exemplu, o persoană care avea probleme cu stomacul mi-a spus că îşi imaginează boala ca o cavitate întunecată, în mijlocul căreia arde ceva”, explică psihologul Victoriţa Dumitrache, preşedintele Colegiului Psihologilor din Ialomiţa.

Imaginaţia este cheia auto-vindecării

Odată înţeles conceptul vindecării din perspectivă psihologică, trebuie să ne punem mintea la treabă pentru a reuşi să scăpăm de bolile care ne pun în pericol sănătatea. Psihologii susţin că acest demers este destul de simplu şi-l definesc ca pe un simplu joc de imaginaţie.

Concret, odată reprezentată în minte şi acceptată imaginea organului bolnav, noi putem să o prelucrăm până la punctul în care considerăm organul vindecat.

Odată terminat acest proces, îl oferim subconştientului care-l acceptă ca atare. Specialiştii în psihologie definesc acest procedeu, mai în glumă, mai în serios, psiho-photoshop.

„Este un joc de imaginaţie dacă vreţi. Avem reprezentarea organului bolnav, trebuie să ne imaginăm cum îl vindecăm. Respectiva imagine o prelucrăm aşa cum se întâmplă cu programul photoshop, până când o facem perfectă, adică noi considerăm organul vindecat. Procesul eu l-am definit psiho-photoshop”, mai spune psihologul Victoriţa Dumitrache.

Această tehnică poate fi folosită şi ca adjuvant al terapiilor medicamentoase prescrise de medici. „Cine va proceda aşa, cu siguranţă va avea parte de rezultate pozitive. Trebuie doar să acceptăm imaginea organului bolnav şi să nu fugim de ea” mai spune psihologul Victoriţa Dumitrache.

Citiţi şi:

Poveste frumoasă de viaţă şi de 250.000 de euro. Cum a reuşit o doctoriţă de la ţară să facă mii de săteni să spună că au cel mai frumos zâmbet din Bărăgan

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite