Cum pot fi cumpărate rovinietele online. Platforma dezvoltată de doi tineri şi acreditată de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru şoferii care încă nu ştiu, există şi roviniete online. Ele pot fi achiziţionate de pe un website specializat, creat de doi specialişti în comerţul online care încearcă să reducă drastic timpul şi stresul alocat plăţii taxelor de circulaţie rutieră.

În urmă cu 10 ani, rovinietele erau sub forma unor buline galbene care se aplicau pe parbrizul autovehiculelor, fiecare şofer având maşina tapetată cu astfel de stickere. Datorită modificarilor apărute în legislaţia specifică, acestea sunt acum istorie, iar rovinietele există în format electronic şi în mediul online. Cu doar câteva click-uri, orice şofer poate achita fără probleme taxa de drum. 

În spatele acestei iniţiative se află o întâmplare petrecută pe drumurile din România. Iniţiatorii acestui business, căutau într-o iarnă roviniete pentru maşină în benzinariile de pe traseu. În urma acestei experienţe, cei doi au decis să realizeze un website unde să existe roviniete online, pe care şoferii să le poată cumpăra fără probleme. 

Online totul e mai simplu 

Astfel, a luat naştere site-ul Roviniete.ro, acreditat de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) pentru a comercializa rovinietele electronice. „Am investit în dezvoltarea site-ului Roviniete.ro astfel încât la finalul procesului de achiziţie clientul primeste pe email rovinieta. Aceasta a simplificat considerabil achiziţia şi implicit viaţa şoferilor”, explică Dan Alexandru Cobeanu, unul dintre fondatorii acestei idei de afaceri. 

Cei care vor să beneficieze de achizitia unei roviniete in mediul online, trebuie să acceseze site-ul Roviniete.ro, apoi să aleagă tipul maşinii pe care-l deţin, data la care doresc ca aceasta să intre în vigoare, iar apoi să apese butonul „Continuă”. Mai departe, trebuie selectată perioada de valabilitate a rovinietei şi modalitatea de plată:  card bancar, internet banking sau ordin de plata bancar. Rovinieta in format electronic este livrată automat pe adresa de email specificată. 

Beneficii pentru firme

Realizatorii site-ului susţin faptul că firmele care şi-au externalizat serviciile de achiziţie a rovinietelor beneficiază de numeroase avantaje dacă aleg să cumpere rovinietele online. 

„Beneficiile companiilor care au inteles să externalizeze activitatea de achiziţie de roviniete prin intermediul companiei noastre sunt multiple. Plasare comenzilor online în mediu securizat, call center disponibil 08 - 24, de luni până duminică cu excepţia sărbătorilor legale sau verificarea valabilităţii rovinietelor pentru întreg parcul auto, sunt doar câteva dintre principalele avantaje” mai spune– Dan Alexandru Cobeanu.

O afacere de succes 

Oportunitatea tranzacţiilor cu roviniete online i-a făcut pe cei doi prieteni să-şi dezvolte o afacere de succes. Mai exact, Scala Assistance a avut afaceri de peste 40 de milioane de euro, în 2016. Evoluţia financiară a societăţii care deţine website-ul de pe care se pot cumpăra rovinietele online i-a făcut pe administratori să se gândească la faptul oportunitatea ca , în 2017,   sa listeze compania la Bursa de Valori Bucureşti – Sectiunea AeRO. 

„Lansarea companiei la Bursă reprezintă prioritatea pentru noi anul acesta. Vom face toate eforturile necesare pentru a avea parte de profituri excelente şi în 2017”, comenteaza Dan Ciceu.  

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite