Călătorie în siguranţă. Ce trebuie să faceţi când mergeţi cu trenul, sfaturi care vă scutesc de hoţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La călătoria cu trenul trebuie să ţineţi cont de câteva sfaturi FOTO Tion.ro
La călătoria cu trenul trebuie să ţineţi cont de câteva sfaturi FOTO Tion.ro

Pe cetăţenii care circulă pe calea ferată de sărbători, poliţiştii îi sfătuiesc să ţină cont de câteva sfaturi pentru o călătorie în siguranţă.

Iată de ce recomandări trebuie să ţineţi cont: 

1.În gări şi autogări, asiguraţi-vă banii, bagajele sau alte valori, când vă aflaţi la ghişeele caselor de bilete ori în alte puncte aglomerate din gară, pentru a preveni furturile de bagaje şi din buzunare.

2.Dacă sunteţi obosiţi şi abia aşteptaţi să trageţi un pui de somn, în tren sau în sala de aşteptare, gândiţi-vă că hoţii deja visează să vă întâlnească!

3.Priviţi întotdeauna în jurul dumneavoastră când scoateţi banii! Nu expuneţi bunurile de valoare pe care le aveţi asupra dumneavoastră şi observaţi reacţia persoanelor din jur când manipulaţi valori.

4.Nu lăsaţi servieta sau bagajele nesupravegheate, pe scaun, în compartiment, pe culoarul vagonului ori în sălile de aşteptare ale gărilor! Evitaţi să aţipiţi în tren ori în sălile de aşteptare, dacă nu sunteţi în compania altor persoane cunoscute!

5.Nu achiziţionaţi bunuri de la vânzătorii ambulanţi!

6.Nu încredinţaţi bunurile personale şi bagajele unor persoane necunoscute!

7.Dacă discutaţi cu persoane necunoscute în timpul călătoriei ori aşteptării în gări şi autogări, nu-i acordaţi detalii despre bunurile de valoare pe care le aveţi asupra dumneavoastră.

8.Nu consumaţi băuturi, cafea ori alte alimente oferite de alt pasager în timpul călătoriei! Acestea pot conţine substanţe stupefiante ce pot cauza somnolenţă ori stare de inconştienţă.

9.De asemenea, urmăriţi prognoza meteo şi nu plecaţi la drum dacă se anunţă ninsori abundente!  Există riscul să rămâneţi înzăpeziţi.

10.În cazul în care urcaţi un tratament medicamentos, verificaţi dacă aveţi la dumneavoastră medicamentele necesare pe timpul călătoriei.

11. În cazul în care aţi fost martorul ori victima unei infracţiuni comise în trenurile de călători, în staţiile CFR ori în autogări, adresaţi-vă urgent celei mai apropiate unităţi de poliţie transporturi, încercând să aduceţi la cunoştinţa poliţiştilor toate detaliile care pot duce la soluţionarea cauzei!

Vă recomandăm şi:

Prevenire. Copiii din Ulmu, instruiţi de poliţişti cum să evite conflictele

Campanie de prevenire a violenţei. Poliţiştii îi învaţă pe săteni cum să-şi verse furia: să dea cu sapa în curte, în loc să-şi bată nevasta

Educaţie. Pentru prevenirea delincvenţei juvenile, poliţiştii i-au invitat pe tineri la film

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite