Toţi oltenii din Guvernul Grindeanu. Doi miniştri şi mai mulţi secretari de stat promovaţi peste noapte din PSD Olt

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organizaţia PSD Olt s-a evidenţiat la alegerile parlamentare din 11 decembrie prin faptul că a reuşit cel mai bun procent la nivel naţional în privinţa mobilizării la urne a votanţilor.

PSD Olt a promovat deja doi miniştri în Guvernul Grindeanu, pe cel al Justiţiei, Florin Iordache, şi pe cel pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Florin Jianu.

Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, a reuşit în plus să aducă şi un secretar de stat originar din Olt în ministerul pe care îl conduce. Consiliul Superior al Magistraturii a aprobat miercuri, 11 decembrie, detaşarea pentru trei ani a judecătoarei Mariana Sofia Moţ, de la Curtea de Apel Craiova, la Ministerul Justiţiei. Tot ieri, ministrul Iordache declara pentru Mediafax că are trei propuneri pentru secretarii de stat: oltenii Sofia Moţ, Oana Hăineală, Constantin Sima.

Tot ieri, un alt politician din Olt, Emil Albotă, proaspăt membru al PSD, a fost numit prin decizia prim-ministrului, publicată în Monitorul Oficial, inspector general cu rang de secretar de stat al Inspectoratului de Stat în Construcţii.

Secretar de stat, la Ministerul Agriculturii, a fost tot ieri numit  şi Daniel Botănoiu, eliberat din această funcţie în octombrie 2016 şi repus ieri, şi acesta fiind, la prima numire în Ministerul Agriculturii, în guvernul USL, asumat de PSD Olt.

Alte nume cu anumită greutate în PSD Olt aşteaptă numirea pe funcţii similare. Se vehiculează numirea actualului inspector şcolar general al IŞJ Olt, Felicia Man, pe un post de secretar de stat în Ministerul Educaţiei, numirea Corinei Sulger, candidat pe listele pentru Senat ale PSD Olt, pentru un post în Ministerul Economiei, numirea lui Cătălin Rotea, fost şef de cabinet al ex-ministrului Darius Vâlcov (şi martor în dosarul acestuia care se judecă la Tribunalul Olt, Rotea denunţând modul în care-i căra lui Vâlcov şpaga de la constructorul care făcea afaceri cu Primăria Slatina), pe un post în Ministerul Transporturilor şi, deşi varianta pare din ce în ce mai puţin credibilă, a lui Cătălin Grecu, şi el candidat la alegerile parlamentare din toamnă, actual director al firmei de transport local din Slatina, pe un post tot în Ministerul Transporturilor.

Cine sunt numiţii

Viitorul secretar de stat de la Justiţie, judecătoarea Mariana Sofia Moţ, vine de la Curtea de Apel Craiova, secţia Comercială, unde a promovat în 2004, iar anterior a ocupat funcţia de preşedinte la Secţia Comercială şi Contencios Administrativ a Tribunalului Olt. Cariera de judecător şi-a început-o la Judecătoria Slatina în 1998, anterior ocupând funcţii de jurist în cadrul Direcţiei Financiare Olt, Administraţiei Financiare a Judeţului Olt, Consiliului Popular Olt. Sofia Moţ este cunoscută drept o apropiată a fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Olt, Paul Stănescu, în prezent vicepreşedinte PSD, astfel fiind explicată şi ascensiunea fiului judecătoarei, Emil Stelian Moţ, astăzi primar al Slatinei, care în trecut a ocupat atât funcţii politice în organizaţia judeţeană a PSD Olt, cât şi funcţii în administraţia centrală şi judeţeană, inclusiv cea de secretar de stat în Ministerul Mediului.

image

Emil Albotă (41 ani), slătinean, şef de lucrări la Universitatea Tehnică Bucureşti, cu un CV bogat, este un proaspăt membru al PSD Olt, activând ani la rând în UNPR, formaţiune care l-a şi propulsat în funcţia de secretar de stat în cadrul Ministerului Educaţiei, funcţie pe care a pierdut-o în 2016. 

CITIŢI ŞI: Mama primarului Slatinei, judecătoarea Mariana Sofia Moţ, propusă secretar de stat în Ministerul Justiţiei

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite