Slatina: Şoferii olteni ignoră semnalele maşinilor de intervenţie

Slatina: Şoferii olteni ignoră semnalele maşinilor de intervenţie

Slatina: Şoferii olteni ignoră semnalele maşinilor de intervenţie

Conducătorii auto nu respectă semnalele acustice şi sonore ale maşinilor poliţiei, pompierilor sau salvării şi pun în pericol vieţile participanţilor la trafic, spun poliţiştii.


Accidentele în care sunt implicate autovehiculele cu regim prioritar sunt cauzate de nerespectarea regulilor de circulaţie de conducătorii auto. De la începutul anului,  cinci astfel de accidente s-au produs în judeţ din cauza neacordării de prioritate de către şoferi, maşinilor cu regim prioritar aflate în misiune.

Cinci accidente grave


Chiar în acest weekend o maşină a poliţiei a fost implicată într-un astfel de accident, la Slatina Un şofer nu a luat în seamă semnalele acustice şi sonore ale maşinii şi a intrat în coliziune cu aceasta. Alte două accidente de acest fel au avut loc cu câteva luni în urmă în judeţul nostru. „Este o sfidare a legilor de circulaţie de către şoferii care nu iau în seamă semnalele acustice şi sonore ale maşinilor aflate în misiune.”, a spus Ilie Roşu, comisar şef  din cadrul Serviciului de Poliţie Rutieră (SPR) Olt.
Nici maşinile pompierilor nu au scăpat de neatenţia şoferilor certaţi cu legea. O ambulanţă a evitat impactul cu un autoturism ce venea din sensul opus şi s-a răsturnat într-o râpă, la Valea Mare. Ambulanţa se afla în misiune, iar pacientul aflat în aceasta a murit pe loc. „O maşină de descarcerare a fost lovită acum două luni de un şofer care nu a redus viteza şi a intrat în maşina de descarcerare care se afla staţionată şi era prezentă la o intervenţie la Coloneşti”, ne-a declarat Cristian Croitoru purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt.

Şoferi sunt nemulţumiţi

Conducătorii auto susţin că şoferii maşinilor cu regim prioritar dau dovadă de exces de zel. „S-a întâmplat de foarte multe ori să văd cum şoferii de pe ambulanţă pornesc sirenele dar ca să nu mai stea la semafor. Nici nu mai ştii ce să mai crezi, dacă sunt în misiune sau dacă forţează culoarea semaforului şi pe ceilalţi şoferi să le facă loc” a spus Ion Nicolae, şofer slătinean.
Poliţiştii sfătuiesc şoferii să respecte legea. „Şoferii au datoria într-o astfel de situaţie să oprească pe dreapta, să acorde prioritate maşinilor cu regim special, aflate în misiune şi să îşi continue drumul doar atunci când acestea au trecut de ei”, ne-a declarat Ilie Roşu, comisar şef  din cadrul SPR Olt.