Scandal cu împuşcături în stradă ca-n Vestul Sălbatic la Balş

Scandal cu împuşcături în stradă ca-n Vestul Sălbatic la Balş

Scandalul a avut loc în zona podului vechi peste pârâul Olteţ din Balş

Focuri de armă ca în Vestul Sălbatic s-au tras, miercuri - 29 august, în oraşul Balş din judeţul Olt. Un grup de etnici romi, originari din comuna Laloşu, judeţul Vâlcea, s-a luat la harţă, în trafic fiind, cu doi cetăţeni din localitate din cauza producerii unui accident uşor între cele două tabere. Pentru a-şi impune punctul de vedere, primii nu au ezitat să se folosească de un pistol pe care unul dintre ei îl avea asupra

Ştiri pe aceeaşi temă

Incidentul s-a petrecut în zona podului vechi peste pârâul Olteţ din oraşul Balş, la doi paşi de sediul Judecătoriei, în jurul orelor 13.10. Un grup de etnici romi, care se aflau într-o maşină, originari din comuna Laloşu, judeţul Vâlcea, s-au bruscat în trafic cu doi cetăţeni după producerea unei coliziuni. Incidentul a escaladat imediat ce primii au ieşit, rând pe rând, din maşina în care circulau.

“Din primele informaţii pe care le avem, cetăţenii de etnie romă, patru la număr, s-au bruscat în trafic cu alte două persoane dintr-o altă maşină în zona podului vechi din localitate. Unul dintre etnici avea asupra sa un pistol cu bile pe care l-a folosit la un moment dat, trăgând mai multe focuri de armă înspre ceilalţi participanţi la incident. Poliţia a intervenit rapid la faţa locului şi i-au încătuşat pe cei patru cetăţeni de etnie romă, pe care i-au condus apoi la secţia de poliţie din localitate pentru audieri. Au fost rănite două persoane, dar rănile au fost superficiale, astfel că nimeni nu a trebuit să fie transportat la spital. Cercetările continuă”, a declarat comisar-şef Mariana Tudor, purtător de cuvânt interimar al IPJ Olt.

Oficialul IPJ Olt a precizat că cei patru suspecţi au fost arestaţi pentru 24 de ore, urmând ca, mâine, ei să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Balş cu propunerea de reţinere pe 29 de zile. Din primele verificări se pare că arma era deţinută legal. Suspecţii sunt acuzaţi de: ultraj contra bunelor moravuri, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, port ilegal de arme albe, distrugere şi vătămare corporală.
Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, aceştia riscă ani buni după gratii.

citeste totul despre: