Lucrările la autostrada Craiova – Slatina – Piteşti ar putea începe anul viitor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dacă lucrurile decurg fără probleme, autostrada Craiova-Slatina-Piteşti ar putea fi gata în maximum doi ani
Dacă lucrurile decurg fără probleme, autostrada Craiova-Slatina-Piteşti ar putea fi gata în maximum doi ani

Lucrările la autostrada Craiova – Slatina – Piteşti ar putea demara în cursul anului viitor. Demersurile au fost deja iniţiate, proiectul pentru construcţia şi proiectarea autostrăzii fiind scos la licitaţie, zilele trecute, pe site-ul naţional specializat SEAP. Valoarea investiţiei se ridică la 500 milioane de euro.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a scos la licitaţie construcţia şi proiectarea autostrăzii care va trece prin municipiul Slatina. Atribuirea investiţiei va avea loc vara viitoare, pe data de 28 iunie. Anunţul a fost publicat deja, zilele trecute, pe site-ul Sistemului Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), valoarea investiţiei fiind estimată la aproape 500 milioane de euro.

Darius Vâlcov, fost primar al Slatinei, a declarat, marţi – 18 decembrie, în ultima sa apariţie în faţa presei în calitate de edil al urbei, că autostrada Craiova – SLATINA – Piteşti este un proiect care va deveni realitate începând de anul viitor.

“Autostrada Craiova – Slatina – Piteşti se va face, iar acest lucru nu o spun numai eu, a spus-o şi premierul Victor Ponta. Investiţia a fost deja prinsă în bugetul naţional pe anul 2013, iar proiectul construcţiei şi proiectarea au fost deja scoase la licitaţie pentru ca, în vara anului viitor, să fie anunţat câştigătorul şi acesta să se apuce de treabă cât mai repede. Este foarte posibil ca lucrările să demareze tot anul viitor”, a afirmat Vâlcov.

Dacia şi Ford, principalii beneficiari

Totodată, acesta a ţinut să infirme zvonurile potrivit cărora autostrada ar ocoli municipiul Slatina şi ar urma să fie amenajată la aproape 40 de kilometri de oraş: “Autostrada nu va trece efectiv prin oraş, desigur, ci la aproximativ 3-6 kilometri”.

Potrivit anunţului de licitaţie publicat de autorităţile centrale pe SEAP, procedura de adjudecare a lucrărilor va începe pe 28 iunie 2013. Câştigătorul licitaţiei îşi va asuma proiectarea, construcţia şi întreţinere autostrăzii pe o perioadă de maximum 30 de ani, lucrările fiind estimate a dura circa 24 de luni.

Autostrada Craiova – Slatina – Piteşti a fost catalogată de premierul Ponta drept “prioritate zero”. Noua autostradă va deservi cele două mari uzine auto din România, respectiv Dacia Piteşti şi Ford Craiova. Finalizarea lucrării va face ca distanţa dintre Craiova şi Piteşti de 120 kilometri să poată fi parcursă în maximum o oră şi jumătate.
 

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite