Fiu de procuror, condamnat la închisoare pentru trafic de droguri. Sentinţa poate fi atacată cu apel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fiul procurorului Ştefan Noajă a fost condamnat de judecătorii Tribunalului Olt la închisoare, acesta urmând să execute trei ani de puşcărie. Sentinţa nu este, însă, definitivă.

Bogdan Noajă (20 ani), fiul procurorului Ştefan Noajă, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, a fost trimis în judecată în primăvara trecută de procurorii DIICOT Olt, fiind acuzat de trafic de droguri. Acesta, împreună cu un prieten cu trei ani mai mare, Vasile Pădureţ, şi-ar fi început activitatea infracţională în 2014, în mai 2015 fiind surprinşi şi reţinuţi în timp ce ridicau din gara Piatra-Olt un colet. Stupefiantele erau procurate în special din Bucureşti, dar anchetatorii au stabilit şi faptul că Bogdan Noajă fusese de mai multe ori în Spania pentru a găsi cannabis în scopul achiziţionării, urmând să introducă ulterior drogurile în ţară.

Pentru că, din 2015, membrii grupului au rămas fără distribuitor de cannabis, s-au reorientat către etnobotanicele tip B-52, o substanţă cu efect psihotrop, pe care le cumpărau de pe diferite site-uri. Etnobotanicele erau vândute cu 25 de lei/plicul. Membrii grupului îşi făcuseră chiar şi un grup de client fideli cărora le furnizau produsele dorite în Slatina.

Preţul unui gram era de 50 de lei, dar, în funcţie de cumpărător, tinerii erau dispuşi să vândă chiar şi câte o jumătate de gram.
„S-a reţinut că, începând cu anul  2014 şi până în prezent, pe lângă droguri de risc, membrii grupului infracţional organizat, cu intenţie, au comercializat fără drept şi  produse succeptibile de a avea efecte psihoactive, pretinzând sau disimulând că acestea sunt produse autorizate potrivit legii sau a căror comercializare este permisă de lege”, se specifica în comunicatul DIICOT dat publicităţii în 2015.

Trei ani închisoare privativă de libertate


Tribunalul Olt s-a pronunţat luni, 28 noiembrie 2016, în cazul lui Bogdan Noajă (aflat în arest la domiciliu), condamnându-l pe acesta pentru mai multe fapte, dintre care pedeapsa cea mai grea – 2 ani şi 4 luni de închisoare, la care, au mai stabilit judecătorii, se adaugă un spor de o treime din cuantumul celorlalte pedepse cumulate, rezultând o pedeapsă de 3 ani de închisoare.
Iată sentinţa pronunţată de judecători:

SENTINŢA PENALĂ NR.250 DIN 28.11.2016. Respinge cerere de schimbare a încadrării juridice a faptei, respectiv din infracţiunea prev. de art. 17 al 1 din Legea 194/2011 în infracţiunea prev. de art.16 alin. 2 din Legea nr.194/2011 formulată de inculpatul Noajă Ioan Bogdan, ca nefondată. În baza art.2 alin. 1 din Legea nr.143/2000 condamnă pe inculpatul NOAJĂ IOAN BOGDAN, la pedeapsa de 2 ani şi 4 luni închisoare – pedeapsă principală şi interzicerea exercitării drepturilor prev. de art.66 alin. 1 lit. a şi b C.p. pe o durată de 1an - pedeapsă complementară. În baza art. 17 al 1 din Legea 194/2011 condamnă pe acelaşi inculpat la o pedeapsă de 1 an şi 6 luni închisoare – pedeapsă principală şi interzicerea exercitării drepturilor prev. de art.66 alin. 1 lit. a şi b C.p. pe o durată de 1an - pedeapsă complementară În baza art.335 alin.2 C.p, condamnă pe acelaşi inculpat la o pedeapsă de 6 luni închisoare. În baza art. 39 lit. b C.p inculpatul va executa pedeapsa cea mai grea de 2 ani şi 4 luni închisoare la care se adaugă un spor de 1/3 din totalul celorlalte două pedepse (respectiv 1 an şi 6 luni închisoare + 6 luni închisoare= 2 ani închisoare), urmând ca aceasta să execute pedeapsa rezultantă de 3 ani închisoare privativă de libertate în condiţiile art. 60 C.p În baza art. 45 alin 3 lit. a C.p. aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a, b C.p. pe o durată 1 an. În baza art.65 alin. 1 C.p. pe durata executării pedepsei i se aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prev. de art.66 alin. 1 lit. a şi b C.p. În baza art.72 alin.1 C.p. deduce din pedeapsă reţinerea, arestarea preventivă şi măsura arestului la domiciliu luate împotriva inculpatului începând cu data de 05 mai 2015 şi în continuare la zi, iar în baza art.399 alin.1 C.p.p. menţine măsura arestului la domiciliu a inculpatului Noajă Ion Bogdan. În baza art.112 lit. b C.p. dispune confiscarea cantităţilor de 23,67 grame fragmente vegetale (proba 1a), 2m10 grame fragmente vegetate (proba 1b) 19,36 grame fragmente vegetale ( proba 2a şi 1,73 grame fragmente vegetale (proba 2b) rămase în urma efectuării analizelor de laborator şi depuse la camera de corpuri delicte din cadrul IGPR – Direcţia Cazier Judiciar Statistică şi Evidenţă Operativă cu dovada seria H nr.0181383 din 12 mai 2015 provenite din săvârşirea infracţiunii de efectuarea fără drept şi cu intenţie de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, pretinzând sau disimulând că acestea sunt produse autorizate potrivit legii sau a căror comercializare este permisă de lege prev. de art. 17 alin. 1 din Legea nr.194/2011. În baza art.274 alin. 1 C.p.p. obligă pe inculpat la plata sumei 1200 de lei cheltuieli judiciare statului ( 500 lei urmărire penală şi 700 lei judecată). Cu apel.

CITIŢI ŞI: Fiul procurorului Noajă, arestat preventiv pentru trafic de droguri

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite