FC Olt Slatina, echipa hibridă: la Slatina cu numele, la Piatra cu jocurile

FC Olt Slatina, echipa hibridă: la Slatina cu numele, la Piatra cu jocurile

Jucătorii CSM Slatina (în albastru) reprezintă jumătate din efectivul noii echipe FC Olt Slatina

Născută dintr-o fuziune, noua formaţie FC Olt Slatina ia locul defunctei CSM Slatina doar în Liga a II-a, nu şi pe teren. Echipa nou apărută îşi va disputa partidele de acasă la Piatra Olt.

Ştiri pe aceeaşi temă

Judeţul Olt va avea în acest an competiţional două echipe de fotbal în Liga a II-a. Astfel, pe lângă ALRO Slatina, a apărut o nouă echipă numită Fotbal Club Olt Slatina, apărută în urma fuziunii dintre CSM Slatina, promovată în acest an în Liga a II-a, şi FC Piatra Olt, divizionară Liga a III-a. În traducere, echipa pietreană a profitat la maximum de momentul  dificil prin care trecea CSM - aflată la un pas de desfiinţare, şi a fuzionat cu aceasta pentru a ajunge direct în Liga a II-a.
Municipalitatea va sprijini însă financiar echipa Alro Slatina, care a fost aleasă datorită şanselor mai mari de a accede în Liga I şi a calităţii jucătorilor.
“Noua echipă FC Olt Slatina va aparţine de acum unei firme din Piatra Olt, nu va mai avea nicio legătură cu Primăria Slatina. Ne pare rău că am pierdut echipa, am fi vrut să o avem în continuare în proprietate, chiar dacă erau ceva costuri, dar nu puteam continua cu două echipe”, a spus Minel Prina, administrator public al mun. Slatina şi, totodată, preşedinte al Comitetului Director al fostei echipe CSM Slatina.
Noua formaţiune nu putea activa decât dacă CSM Slatina s-ar fi transformat din persoană juridică de drept public, în persoană juridică de drept privat pentru a ieşi de sub tutela Primăriei Slatina, fostul proprietar. Procesul de transformare s-a consumat deja, consilierii locali slătineni aprobând un proiect de hotărâre în acest sens. Nouă conducere a FC Olt Slatina a solicitat Federaţiei Române de Fotbal ca partidele de acasă să se dispute pe stadionul din Piatra Olt dacă arena va îndeplini condiţiile de a fi olomogată pentru Liga a II-a, urmând ca ALRO Slatina să îşi dispute jocurile de acasă pe stadionul municipal “1 Mai” din Slatina.

Naştere cu peripeţii

Apariţia “noii” echipe a fost una cu peripeţii. Deşi aceasta va purta numele “FC Olt Slatina”, echipa nu va fi totuşi a slătinenilor şi nici nu va juca la Slatina, ci la Piatra Olt. Vestea este bună mai mult pentru membrii fostei echipe CSM Slatina, care erau ameninţaţi să rămână pe drumuri dacă nu ar fi fost preluaţi de echipa din Piatra Olt.
CSM a avut un palmares şi o evoluţie de invidiat. Echipa a apărut în urma unei hotărâri adoptată în 2009 de Consiliul Local Slatina, bugetul de debut fiind de numai 200.000 de lei. În numai doi ani, aceasta a reuşit să promoveze în Liga a II-a, înregistrând numai 4 (patru) înfrângeri - toate în ultima ediţie de campionat 2010-2011. În primul său an pe scena fotbalistică, CSM Slatina nu a pierdut nicio partidă, încasând cinci goluri şi marcând 120.

citeste totul despre: