C.S.M. Slatina - de la extaz, la agonie

C.S.M. Slatina - de la extaz, la agonie

Jucătorii echipei C.S.M. Slatina (în albastru) au dat totul pe teren

Deşi a promovat în Liga a II-a, echipa slătineană este în pericol să se desfiinţeze

Ştiri pe aceeaşi temă

Echipa oficială de fotbal a locuitorilor municipiului Slatina, Club Sportiv Municipal (CSM) Slatina, a ajuns, în numai doi ani de la apariţia sa pe scena fotbalistică autohtonă, să impresioneze. Palmaresul echipei este cu atât mai invidiat cu cât, pe lângă rezultatele obţinute într-o perioadă scurtă de timp, totul s-a realizat în mare parte cu efectivul iniţial de jucători din 2009. Echipa a apărut în urma unei hotărâri adoptată de Consiliul Local Slatina în anul 2009, bugetul de debut fiind de numai 200.000 de lei. După un an, când echipa deja urcase în Divizia C, aceasta a primit un buget ceva mai generos – 1,1 milioane lei.
Acum, în pragul debutului său pe scena a doua a fotbalului românesc, staff-ul echipei aşteaptă cu emoţie decizia finanţatorilor care ar putea decide să nu o mai susţină în favoarea unei alte echipe din liga a II-a, mai puternice.

“Nu se aştepta nimeni ca să reuşim a doua promovare la rând”

CSM Slatina are la dispoziţie la ora actuală un lot alcătuit din 36 de jucători, aproape jumătate dintre ei fiind juniori, iar restul fotbalişti trecuţi de prima tinereţe, dar talentaţi. Antrenorul principal Marius Popa se mândreşte cu rezultatele înregistrate de echipa pe care a antrenat-o încă din primul moment.
”Suntem o echipă tânără, poate cea mai tânără din Liga a II-a unde acum am reuşit să accedem. Cu toate acestea, am obţinut o maturitate extraordinară în aceşti doi ani de existenţă. A fost o experienţă frumoasă, o încercare de a arăta tuturor că se poate face treabă bună şi cu elemente locale, şi cu bani puţini dacă există voinţă”, spune antrenorul Marius Popa.
Acesta îşi aminteşte că, dacă prima promovare în Divizia C a fost un lucru dorit cu ardoare, ceea ce s-a întâmplat în finalul ultimei ediţii de campionat – respectiv a doua promovare consecutivă – nu a fost defel planificată. “Nu se aştepta nimeni ca să reuşim o a doua promovare la rând. Noi ne gândeam să amenajăm un centru pentru copii şi juniori de unde să aducem jucători la echipa mare. Vă daţi seama cum a fost: în numai doi ani să reuşeşti să promovezi în două divizii diferite ! A fost şi încă este ceva extraordinar, un motiv de mândrie fără margini pentru mine, dar mai ales pentru băieţii care au dat totul pe teren”, adaugă Popa.
În cei doi ani de activitate, CSM Slatina a înregistrat numai patru înfrângeri. În primul său an de existenţă, echipa nu a pierdut niciun meci, încasând cinci goluri şi marcând 120. După accederea în Divizia Cm echipa a înregistrat patru înfrângeri, cinci egaluri şi 17 victorii, “portofoliul” de la finalul campionatului arătând o frumoasă “zestre” de 56 de puncte, cu cinci puncte mai mult decât cea de-a doua clasată.

Două actori ambiţioşi pe aceeaşi scenă

Recent, CSM Slatina a reuşit să devină prima echipă din Oltenia care a obţinut acceptul Comisiei de licenţiere a FRF de a juca în Liga a II-a. În ciuda acestui lucru, nori negri au apărut la orizont. Promovarea în aceeaşi ligă secundă a unei alte echipe de fotbal locale, mai puternice – ALRO Slatina, i-a pus în dificultate pe oficialii Primăriei Slatina.
“În mod surprinzător, ne-am trezit că avem două echipe de fotbal în acelaşi eşalon. În aceste zile sperăm să reuşim să cădem la o înţelegere cu un investitor căruia să îi lăsăm CS.M. mai departe. Consiliul Local se gândeşte să susţină doar o echipă de fotbal pentru promovarea pe prima scena fotbalistică a ţării şi aceasta echipă ar putea fi ALRO Slatina”, a declarat Minel Prina, preşedintele Comitetului Director al CSM Slatina.

INFOBOX

Echipa Club Sportiv Municipal (C.S.M.) Slatina este echipa oficială de fotbal a locuitorilor municipiului Slatina, finanţarea acesteia fiind asigurată integral de la bugetul local. Formaţia a fost înfiinţată în anul 2009 şi, în numai doi ani, aceasta a reuşit să promoveze în acest an în Liga a II-a. CSM Slatina este singura echipă din Oltenia care a reuşit să obţină acceptul Comisiei de licenţiere a FRF de a juca în Liga a II-a. În cei doi ani de activitate, echipa a înregistrat numai 4 (patru) înfrângeri - toate în ultima ediţie de campionat 2010-2011. În primul său an pe scena fotbalistică, CSM Slatina nu a pierdut nicio partidă.


ULTIMA ORĂ ---  În cursul zilei de joi seara, jucătorii CSM Slatina au fost anunţaţi să-şi găsească alte angajamente, echipa fiind sortită desfiinţării după ce oficialii clubului nu au reuşit să concretizeze negocierile privind continuitatea echipei.

citeste totul despre: