Cine a fost femeia pe care ar fi ucis-o profesorul universitar din Bucureşti. Fratele victimei: „Noi am fost convinşi de atunci că el este, dar era nevoie de probe“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Familia Fulga, din Iancu Jianu, judeţul Olt, a trăit aproape 20 de ani o dramă, ştiind că ucigaşul Mihaelei Fulga, profesoară la Liceul „Mihail Sadoveanu“ din Bucureşti, ucisă cu o cruzime extraordinară în noaptea de 26/27 iunie 1998, în Bucureşti, este în libertate. Fratele victimei declară astăzi că în tot acest timp familia a fost convinsă că fostul iubit, profesorul universitar reţinut marţi, este făptaşul, dar că era nevoie de probe.


Cristian Fulga declară astăzi, la 18 ani de la uciderea surorii sale, aflând că profesorul Dan Păcurariu a fost reţinut pentru uciderea Mihaelei Fulga, că familia a fost convinsă că fostul iubit este criminalul.

Dan Păcurariu începea o relaţie cu Mihaela Fulga în urmă cu mai bine de 20 de ani. Fata, de fel din Iancu Jianu, judeţul Olt,  era studentă la Universitatea Hyperion, Dan Păcurariu era asistent universitar, tatăl său fiind decan. După o vreme, fata, sătulă de scenele de gelozie şi de comportamentul posesiv, încearcă să se despartă de profesor. Terminase facultatea şi preda limbi străine la Liceul „Mihail Sadoveanu“  din Bucureşti. Între timp i se oferă o bursă în China. Este momentul în care profesorul, aflând acest lucru, întâmplător, de la directorul liceului la care tânăra preda, are un nou motiv de ceartă cu fosta sa iubită şi, orbit de gelozie, o loveşte de mai multe ori cu un ciocan. Era noaptea de 26/27 iunie 1998.

Cum a aflat familia

În preziua în care a fost descoperit cadavrul în garsoniera unde Mihaela locuia în Bucureşti, profesorul a sunat la părinţii fetei, la Iancu Jianu, întrebând unde este Mihaela, pentru că nu răspunde la telefon. Proprietarul garsonierei, un prieten al familiei Fulga, se deplasează la adresa respectivă la ora 4 dimineaţa şi, simţind un miros puternic, anunţă poliţia. Trecuseră două zile de la crimă. În prezenţa poliţiştilor se sparge uşa imobilului şi se face cumplita descoperire. „Am simţit de atunci că este ceva în neregulă, pentru că uşa nu era forţată, cine a intrat a închis apoi cu cheia“, spune fratele victimei, Cristian Fulga.

„Au avut o relaţie de doi-trei ani, după care sora mea a vrut să se distanţeze“

Din acel moment mama profesoarei a fost convinsă că făptaşul este fostul iubit, tocmai pentru că îl cunoscuse şi ajunsese să-i dea dreptate fiicei sale, care îi mărturisea că se teme, că e un ciudat. „Au avut o relaţie de doi-trei ani, după care sora mea a vrut să se distanţeze, pentru că era un om cu probleme, era mai ciudat. El n-a acceptat chestia asta. Sora mea a încercat să-şi facă şi alţi prieteni, el mergea şi-i ameninţa. De plecarea în China a aflat întâmplător. Sora mea a încercat să nu-i spună, pentru că o ameninţase că o omoară. În ziua aceea a aşteptat-o la liceu şi i-a spus directoarea, care nu ştia că nu mai sunt împreună“, povesteşte Cristian Fulga.

image

„Tânăra n-a mai apucat să-şi vadă planurile împlinite FOTO Adevărul“

Deşi existau toate aceste suspiciuni, anchetatorii n-au putut, ani de zile, să-l acuze. „Ani de zile nu s-a întâmplat nimic. În urmă cu cinci ani au mai sunat-o pe mama, iar în urmă cu doi ani mama i-a contactat după ce a găsit un bilet de-al lui, într-o carte a surorii mele, într-una din serile în care, doborâtă de durere, răsfoia cărţile ei. Esenţialul în acel bilet  era «Dacă te desparţi de mine, eu nu accept şi te omor! Ne-au spus atunci că în cel mult două luni e legat. Au trecut doi ani!»“, povesteşte în continuare fratele victimei.

„Era o fată dornică de afirmare!“

Cristian Fulga spune că a primit cu mare bucurie vestea reţinerii profesorului, chiar dacă acest fapt nu-i aduce sora înapoi. Despre Mihaela îşi duce aminte că era o fată care-şi propusese să facă multe-n viaţă. „Era o fată dornică de afirmare. A fost şi pe la televiziune, a făcut emisiuni acolo, la TVR 1“, îşi aminteşte fratele.
În liceu au fost apropiaţi, elevi fiind, amândoi, la „Elena Cuza“, în Craiova, ea la filologie, el la mecanică. Între timp Cristian a plecat în armată, a rămas să facă facultatea la Craiova, iar sora a plecat în Bucureşti.

Timpul nu le-a mai ajuns să-şi împărtăşească experienţele de viaţă, iar astăzi singura consolare rămâne faptul că vinovatul va plăti în sfârşit: „Nu vreau decât să-şi ispăşească păcatul. Nu l-am cunoscut personal, nu-l ştiu, dar aştept în continuare să plătească! Dacă e un om bolnav mintal nu cred c-a avut probleme în toţi aceşti ani...“, încheie Cristian Fulga.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite