Zeci de sibieni ţepuiţi cu aproape 700.000 de euro de un dezvoltator imobiliar

Oamenii au dat în avans bani grei pentru nişte apartamente pe care trebuiau să le primească de un an şi jumătate. O femeie care a dat avans 35.000 de euro va intra în greva foamei pentru că nu şi-a mai putut recupera banii. /* Font Definitions */ @font-face {font-family:"Cambria Math"; panose-1:2 4 5 3 5 4 6 3 2 4; mso-font-charset:238; mso-generic-font-family:roman; mso-font-pitch:variable; mso

Ştiri pe aceeaşi temă

CITIŢI ŞI:

Ţeapa din Vinerea Mare,amendată de OPC (VIDEO)

Primarul din comuna sibiană Blăjel şantajat de un reporter OTV cu 5000 de euro

Şantaj de mii de euro cu filmuleţe erotice

Sibienii care au reuşit să vadă gata imobilele pentru care au achitat în unele cazuri şi sute de mii de euro se pot considera cu adevărat norocoşi în aceste vremuri. În urbea de pe Cibin există cel puţin 72 de persoane care nu mai pot dormi noaptea din cauza unui dezvoltator imobiliar care a profitat de buna credinţă a oamenilor şi a încasat bani în avans pentru a le construi apartamente. Mai exact oamenii au încheiat contracte cu firma SC Eurojus Consult SRL, prin care, trebuiau să achite un avans pentru locuinţe cu 1, 2 sau 3 camere, acestea urmând să fie construite în 4 blocuri amplasate în Guşteriţa. Oamenii au achitat anul 2008 sume cuprinse între 15.000 şi 70.000 de euro, iar firma s-a obligat ca până în mai 2009 să predea locuinţele la cheie, conform contractelor încheiate.

Au dispărut aproape 700.000 de euro
Disperaţi că nu mai sunt gata locuinţele, oamenii s-au tot perindat pe la blocul neterminat şi aşa au aflat că fiecare dintre ei a cotizat, mai mult sau mai puţin cu zeci de mii de euro în conturile firmei al cărei administrator este actualmente Radu Mihai Baltador. „După calculele făcute de noi, în total s-au achitat aproximativ 2,6 milioane de lei, adică aproximativ 700.000 de euro la momentul respectiv. Acum ne-am asociat mai multe persoane de ceva vreme şi căutăm toate pârghiile prin care să reuşim să ne recuperăm banii. Avem depuse şi 12 plângeri în instanţă împotriva firmei şi a administratorului acesteia” a povestit Ciprian Oprişor, unul din păgubiţi.

Se simt fraieriţi
Oamenii au povestit că cu cât sapă mai adânc la cercetări, află lucruri care îi fac să nu mai doarmă noaptea. Aceştia au aflat că firma la care ai plătit avansurile, a grăbit procedurile de a intra în insolvenţă şi că doi din asociaţii care figurau ca acţionari în 2008 i-au fraierit pe faţă. „Baltador Radu şi Râşniţă Emanoil au fost asociaţi la firmă. Ultimul dintre ei a ieşit din afacere şi a rămas acţionar la firma SC Eurojus IMPEX SRL. Acolo credem noi că au ajuns banii daţi de noi cei păgubiţi, iar SC Eurojus Consult SRL e cheală şi în insolvenţă” mai explică Ciprian Oprişor. Radu Baltador nu a răspuns apelurilor telefonice, în ciuda faptului că i-a fost trimis şi un sms pentru a îşi exprima opinia. „Sunt plecat la Braşov. Vă sun eu când vin la Sibiu” a fost răspunsul primit, iar de atunci nu a mai dat niciun răspuns.


O păgubită intră în greva foamei

Hanu Arina este prima sibiancă ce a achitat un avans pentru un apartament cu trei camere pe care trebuia să îl primească într-un ansamblu rezidenţial din Sibiu, care trebuia să fie gata de mai bine de un an şi jumătate. Acesta a anunţat autorităţile de faptul că intră în greva foamei.”Am primit înştiinţarea din partea respectivei persoane” a spus Mirela Gligore de la Biroul de Presă al Primăriei Sibiu.

CITEŞTE AICI DECLARAŢIILE CUTREMURĂTOARE ALE PĂGUBITEI CARE INTRĂ ÎN GREVA FOAMEI!

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:


citeste totul despre: