Un consilier local din Mediaş vrea scoaterea corzilor vocale la câinii care latră prea tare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ioan Ciulea, consilier local UNPR în municipiul Mediaş, judeţul Sibiu, cere în Consiliul Local Mediaş ca proprietarii căţeilor care latră ceva mai tare să-şi opereze patrupedele la corzile vocale.

Ioan Ciulea este al primul mandat de consilier local al Mediaş, fiind ales pe listele PP-DD. 

Consilierul local a depus o adresă prin care cere ca, în şedinţa de Consiliu Local din data de 22 februarie, să se discute modificarea unei hotărâri de consiliu şi cere ”Obligarea deţinătorilor persoane fizice şi juridice de câini care tulbură liniştea publică de casă prin lătratul continuu prin intensitate mare, acest lucru să se facă cu acordul vecinilor în scris şi totodată să-şi opereze animalul la corzile vocale sau după caz înstrăinarea animalului”. 

Contactat de Adevărul, consilierul local susţine că iniţiativa lui nu aduce niciun fel de suferinţă câinilor. Mai mult, acesta spune că, dacă ar fi cazul, ar supune acestei operaţii inclusiv câinii personali.  

”Nu mi-a venit numai mie ideea, a venit şi la altcineva ideea respectivă cu privire la treaba asta. Într-o ţară civilizată aşa ceva este normal. De exemplu în Germania, în Franţa, în Irlanda, în ţările civilizate aşa ceva este normal, eu am discutat cu oameni de specialitate, medici veterinari, şi aşa ceva e normal. Acum a venit cineva din Franţa şi mi-a spus că e ceva omenesc. Există lege cu privire al treaba asta, dacă animalul respectiv conturbă liniştea şi ordinea locatarilor atunci este obligaţia ca tot deţinătorul de animale să meargă la doctorul veterinar să se facă o incizie cu privire la treaba asta, la corzile vocale şi totul este normal. Animalul nu suferă, nu-l mutilează, nu-i fac absolut nimic. 

Am câini destui, şi la proprietate, şi la odae, am câini destui, cum să n-am. Nu deranjează vecinii şi pot să doarmă liniştiţi şi vecinii nu sunt supăraţi pe mine. Văd că cel mai important e câinele nu cetăţeanul român. Nu fac în numele meu, fac în numele cetăţenilor din această ţară şi din acest oraş. Dacă mi s-ar impune şi dacă ar fi necesar bineînţeles că l-aş duce (câinele lui, n.r.), ca să nu deranjez pe alţi vecini, ca să fie totul o armonie normală în jurul vecinilor”, a spus consilierul local. 

Reprezentanţii asociaţiilor de protecţie a aniumalelor se declară stupefiaţi de cele întâmplate şi spun că iniţiativa consilierului local încalcă inclusiv legea privind protecţia animalelor. 

  

”Trebuie să spun că am primit cu stupoare informaţia despre această propunere privind obligaţia stăpânilor de a indepărta chirurgical corzile vocale ale câinilor deţinuţi de persoanele fizice şi juridice, dacă patrupezii îi deranjează pe vecini. Nu numai că aceasta contravine unor norme elementare de bun simţ şi umanitate dar şi Legii 205/2004 privind Protecţia Animalelor care stipulează:  

  

 Art. 25 

 (1) Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă:  

 a) uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept;  

 b) practicarea tirului pe animale domestice sau pe animale sălbatice captive;  

 c) organizarea de lupte între animale sau cu animale;  

 d) folosirea de animale vii pentru dresajul animalelor sau pentru a le controla agresivitatea;  

 e) rănirea sau schingiuirea animalelor;  

 f) intervenţiile chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative, cum ar fi codomia, cuparea urechilor, secţionarea corzilor vocale, ablaţia ghearelor, coltilotul ciocului şi dinţilor.  

  

Ne-am bucura dacă în viitor am afla şi despre propuneri cu adevărat constructive, care să aibă ca şi scop construirea unei societăţi bazate pe responsabilitate şi respect pentru oameni şi animale. Mai mult, sperăm ca factorii de decizie să îşi facă un obicei din a consulta organizaţiile de stat şi non –profit din domeniul respectiv de interes în viitoare propuneri sau hotărâri legislative”, spune Andreea Roseti, vicepreşedinte al Asociaţiei pentru Protecţia Animalelor şi a Naturii Animal Life.   

  

Vă mai recomandăm: 

Mobila pictată în Sibiu care a cucerit clienţi din toată lumea: transformă o casă banală într-un adevărat muzeu

Într-un atelier din localitatea Cisnădioara, judeţul Sibiu, Mircea Ungurean (50 de ani), inginer de profesie, şi iubita lui, pictoriţa Oana Cerbu (34 de ani), au pus pe picioare o afacere de familie cu piese splendide de mobilier, pictate manual, care au cucerit clienţi din toată lumea.

Eroii de lângă noi: lecţia de viaţă a unui tânăr cu piciorul retezat care se pregăteşte pentru Jocurile Olimpice

În 2005, lui Mihăiţă Papară (36 de ani) i-a fost pur şi simplu retezat piciorul stâng, de la nivelul coapsei, într-un cumplit accident de circulaţie. Astăzi, pentru cei care-l cunosc şi pentru mulţi oameni din lumea întreagă, Mihăiţă este un adevărat erou. Şi-a învins handicapul şi se pregăteşte de participarea la Jocurile Olimpice.

Povestea lui Dinică, legendarul milionar din satul cu cei mai bogaţi oieri din România. Bun prieten cu Nicu Ceauşescu, casa lui a fost decor de film

Se spune că primul milionar al Sibiului, în anii de dinainte de Revoluţie, ar fi fost un bărbat din Poiana Sibiului, posesor al mai multor torcătorii de lână şi bun prieten cu Nicu Ceauşescu.  

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite