Trabantişti din toată ţara s-au întâlnit la Sibiu (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cochete, modernizate, fiecare cu câte o poveste „de suflet”, Trabanturile au făcut senzaţie astăzi, în parcul Sub Arini. Trabantişti din toată ţara s-au reunit la Sibiu, unde şi-au prezentat maşinile, au schimbat impresii şi au făcut schimburi de piese.

VEZI AICI GALERIE FOTO CU TRABANTURILE EXPUSE LA SIBIU

Citiţi şi:

Străbunicile Loganului s-au „revăzut“ la Sibiu

„Veteranul” a fost un Trabant 600, fabricat în 1964, aflat acum în proprietatea unui colecţionar din Braşov. Maşina, cumpărată în 2001 cu 200 de euro, a fost restaurată complet, doar cu piese originale, iar investiţia s-a ridicat la aproximativ 5.000 de euro. 

Cu Trabantul la Paris

În familia bucureşteanului Viorel Balmez, pasiunea pentru Trabant e veche. Pe cel cumpărat de părinţi, bărbatul îl foloseşte şi acum, iar după ce s-a căsătorit i-a făcut cadou unul şi soţiei. Cu cel din urmă au străbătut împreună mii de kilometri, prin toată Europa. În 2007, au mers cu el la Zwickau, în Germania, unde s-au sărbătorit 50 de ani de când primul Trabant a ieşit din fabrică. Aceeaşi maşină a făcut în 2009 traseul Bucureşti-Budapesta-Viena-Nurumberg-Metz-Paris şi retur, iar proprietarul îşi aminteşte mândru cum francezii, dar şi turiştii, îi opreau pentru a le filma sau fotografia maşina.



Proprietarul celui mai vechi Trabant expus la Sibiu are în colecţie şi un model cabrio, fabricat în 1982, în serie limitată. Maşina a fost cumpărată în 2002, din Ungaria, şi restaurată complet iar acum are, potrivit celui care s-a ocupat de restaurare, o valoare de piaţă de 10.000 de euro.

170 de kilometri la oră

Clujeanul Peter Vincze este posesorul celui mai tunat Trabant expus la Sibiu. Are maşina de trei ani şi pasiunea pentru marcă de când se ştie, şi a investit aproximativ 6.000 de euro în Trabantul cu 100 de cai putere, care atinge „fără probleme” 170 de kilometri la oră. Maşina a fost cumpărată în urmă cu 3 ani cu 2.500 de euro şi are, printre altele, sistem audio extrem de performant, închidere centralizată, senzori de perimetru şi scaune de piele.

image
image

Extrem de admirat a fost şi Trabantul gălăţeanului Mario Dobre, care susţine că are prima maşină de acest fel electrică din România. Maşina este fabricată în 1981 iar conversia a fost făcută anul trecut, costurile ridicându-se la aproximativ 6.000 de euro.

Schimb de impresii şi de piese

Posesorii de Trabant au în fiecare an cinci întâlniri, la Sibiu, Covansa, Cluj, Baraolt şi Bucureşti. Sibienii au putut admira astăzi 21 de maşini, din Alba, Cluj, Sibiu, Harghita, Covasna, Bucureşti, Suceava, Galaţi, Prahova şi Mureş.

„Organizăm aceste întâlniri în primul rând ca să ieşim din spaţiul internautic şi să socializăm între noi. Schimbăm impresii, ieşim din cotidian şi facem şi troc de piese”, spune George Guşteriţan, unul dintre organizatori.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite