Sibiu: Sala de sport de la Textil va fi redată elevilor

Sibiu: Sala de sport de la Textil va fi redată elevilor

Sibiu: Sala de sport de la Textil va fi redată elevilor

După ce au fost nevoiţi timp de un an să facă naveta între Liceul Teoretic „Constantin Noica” şi Colegiul Agricol „D.P. Barcianu” pentru orele se educaţie fizică, elevii de la Colegiul Tehnic Textil vor putea folosi de la începutul următorului an şcolar, din nou, sala de sport a instituţiei.


Contractul de închiriere dintre Consiliul Local al Municipiului Sibiu şi Comunitatea Surorilor Franciscane a fost modificat printr-un act adiţional, care va permite elevilor să îşi reia orele în fosta sală, însă doar cu anumite condiţii. „Chiriaşul se obligă să folosească ca sală de sport încăperea din Colegiul Tehnic Textil, care iniţial a avut destinaţia de capelă, doar pentru elevii liceului şi doar în timpul programului şcolar”, se arată în actul adiţional al contractului de închiriere, prin care măicuţele îşi dau acordul pentru reluarea activităţii din sala de sport.
Cei peste 400 de elevi ai Colegiului au aflat la începutul anului şcolar 2008-2009 că vor face orele de sport la liceele din apropiere, după ce măicuţele din Comunitatea Surorilor Franciscane, care au obţinut retrocedarea spaţiului în care pe vremuri a funcţionat o capelă, s-au arătat revoltate de modificările survenite. Acesteau spuneau, în septembrie 2008, că practicarea sportului în incintă şi lovirea cu mingea a zidurilor unde altădată se spuneau rugăciuni este o blasfemie şi au interzis orice activitate a elevilor în încăpere.