Sibiu: Goana după haine ieftine de la soldurile iernii

Sibiu: Goana după haine ieftine de la soldurile iernii

Afişele cu reduceri de sezon atrag mereu consumatorii.

Nici n-a început bine anul nou, că retailării de îmbrăcăminte şi încălţăminte şi-au redus preţurile la cea mai mare parte a produselor. Hainele şi încălţămintea din foarte multe magazine din Sibiu se vând deja cu reduceri de la 30% până la 70%. Din 15 ianuarie, avantajul clienţilor ar putea fi şi mai mare, în funcţie de stocurile nevândute ale comercianţilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Fie că-s haine şi încălţăminte de sezon, fie că sunt lucruri rămase din vara şi toamna anului trecut, piesele vestimentare se vând mai ieftin cu până la 70% faţă de luna decembrie. Momentul este propice pentru toţi cei care au stat cuminţi de la venirea iernii şi n-au cheltuit foarte mulţi bani pe cizme, bocanci, paltoane, geci, şi este la fel de potrivit şi pentru cei care vor să-şi completeze garderoba. În plus, reducerile de la multe magazine din centrul Sibiului dar şi din marile complexuri comerciale vizează şi hainele şi încălţămintea pentru primăvara ce se apropie.

Şi asta nu este tot, reducerile de preţuri vor continua să vină de săptămâna viitoare, de pe 15 ianuarie, când va începe perioada oficială de soldări. „Perioada legală de soldări este 15 ianuarie - 15 aprilie, dar una e organizarea unei sesiuni de soldări şi alta e o sesiune de promoţii. Reprezentanţii magazinelor nu sunt obligaţi să anunţe la noi promoţiile, dar soldările da“, a precizat Mirela Gligore, purtător de cuvânt al Primăriei Sibiu.


Pentru a scăpa de stocurile de iarnă, comercianţii de articole vestimentare şi încălţăminte fac reduceri sub titulatura de „promoţii“. De abia pe 15 ianuarie începe oficial perioada de soldare şi comercianţii îşi pot reduce preţurile pentru a face loc în depozite pentru marfa de primăvară-vară. Potrivit Legii 650/2002, pe 15 ianuarie comercianţii pot începe prima perioadă de soldare din an, cea pentru produsele toamnă-iarnă. Vânzările promoţionale pot fi aplicate însă pe toată perioada anului şi depind doar de intenţia retailerilor de a promova anumite produse. Însă, pentru a putea practica soldări, comercianţii sunt obligaţi să notifice primăria.

Mai puţine magazine înscrise la soldări
Pentru soldări în perioada legala dintre 15 ianuarie şi 15 aprilie, doar opt magazine au depus dosare la Primăria Municipiului Sibiu. Comercianţii mai au însă timp să declare lichidări de stocuri, ei trebuind să depună cererea cu 15 zile înainte de a începe soldările, oricând în intervalul legal. Numărul de înscrieri este mult mai mic faţă de anul trecut când au avut soldări mai multe magazine. „Pentru soldările de iarna din 2009 au fost depuse cereri pentru 37 de puncte de lucru. Pentru iarna 2010, până în prezent au fost depuse opt cereri de soldări pentru 8 puncte de lucru. O limită de depunere a cererii nu există, trebuie doar să depună dosarul cu 15 zile înainte de a începe soldările, oricând pe perioada soldărilor“, a declarat Mirela Gligore.

Reducerile ridică vânzările
Reprezentanţii magazinelor care practică reduceri de preţuri spun că au mai multe vânzări acum, cu începutul anului, iar clienţii nu pot fi decât încântaţi de noile costuri. „Clar, vânzările au crescut în această perioadă. Oamenii cumpără mai multe pentru că preţurile sunt mai micuţe. Şi nu se cumpără doar paltoane şi geci de iarnă, se dau la fel de bine costumele, taioarele, cămăşile ori rochiţele“, a declarat Claudia S., lucrător comercial la un magazin de haine.

Cu discount de 40, 50, 60 sau 70 de procente din preţul iniţial, un palton costă acum şi 110 lei, o geacă din fâş 70, o pereche de cizme de damă din piele care iniţial avea scris pe etichetă 550 costă acum 280 iar o pereche de ghete pentru bărbaţi este redusă de la 380 la 190. Bineînţeles, cu cât scade calitatea, scad şi noile preţuri, astfel că se pot cumpăra şi cizme din piele ecologică la 79 de lei ori pantofi la 49 de lei. „Aştept reducerile doar pentru a-mi completa garderoba, dar nu cumpăr doar în această perioadă.  Acum iau un pulover cu ochi mare la 50 de lei, redus de la 100, îl urmăresc de când l-au ads şi aşteptam să-i micşoreze preţul“, a subliniat Oana Manole, cumpărător

citeste totul despre: