Sibiu: Exponate exotice la Muzeul de Istorie Naturală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea mai mică specie de cerb din lume, unele dintre cele mai spectaculoase specii de fluturi din lume, un ornitorinc ce mai există doar la Muzeul Antipa din Bucureşi, dar  şi maimuţa care face legătura dintre dintre strămoşi şi maimuţele actuale, pot fi admirate în acestă perioadă la Muzeul de Istorie Naturală din Sibiu.

Expoziţia “Specii exotice în colecţiile Muzeului Naţional Brukenthal”, care s-a deschis ieri la Sibiu prezintă o selecţie a celor mai impresionante specii din întreaga lume, unice prin aspect, coloristică sau dimensiuni, care se află pe lista roşie a animalelor pe cale de dispariţie, listă realizată anual de Uniunea Naţională pentru Conservarea Naturii. 
În cadrul acestei expoziţiei poate fi admirat un ornitorinc ce mai poate fi văzut doar la Muzeul Antipa din Bucuerşti, Pasărea Regală, un exponat specific Australiei, peştele cocoşat, ale cărui icre negre se consumă în Danemarca sau Finlanda, cărăbuşul goliat, având o dimensiune de 12 centrimetri sau o specie de liliac ce poate atinge 9 kilograme şi până la 1,5 metri, cu aripile întinse. O altă prezenţă inedită în cadrul expoziţiei este reprezentată de Marmoset, o specie care face legătura dintre strămoşi şi maimuţele actuale, fiind singura din lume care are gheare în loc de unghii, iar creierul acesteia este redus, în comparaţie cu speciile actuale.

Expoziţia cuprinde peste 50 de exponate, adunate din colecţia membrilor fondatori ai Societatii Ardelene de Ştiinte Naturale, multe dintre ele datând chiar din anul 1849, când a fost înfiinţată asociaţia. Aceasta va rămâne deschisă timp de două săptămâni, urmând ca ulterior aceiaşi sală să găzduiască o expoziţie de reptile vii.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite