Dan Şova, la Sibiu: „În luna decembrie vom inaugura patru tronsoane de autostradă“. În Argeş, maşinile de deszăpezire vor fi urmărite prin GPS

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Şova a prezentat graficul inaugurarărilor tronsoanelor de autostradă până în 2015 FOTO Adevărul
Dan Şova a prezentat graficul inaugurarărilor tronsoanelor de autostradă până în 2015 FOTO Adevărul

Ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine, Dan Şova, a declarat, astăzi, la o întâlnire de lucru de la Sibiu, că în luna decembrie vor fi inaugurate patru tronsoane de autostradă. De asemenea, ministrul a spus că, până acum, există contracte cu firmele de deszăpezire pentru 56% din drumurile naţionale şi din autostrăzi.

Ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine, Dan Şova, a declarat, astăzi, în cadrul unei întâlniri de lucru de la Sibiu, că în luna decembrie vor fi inaugurate patru noi tronsoane de autostradă: lotul 1 din Autostrada Lugoj-Deva şi loturile 1, 2 şi 4 din Autostrada Orăştie-Sibiu.

Potrivit ministrului, în 2014 vor fi inaugurate loturile 1 şi 2 din Autostrada Nădlac-Arad şi lotul 3 din Autostrada Orăştie-Sibiu, iar în 2015 va fi deschis lotul 2 din Autostrada Timişoara-Lugoj şi loturile 2, 3 şi 4 din Autostrada Lugoj-Deva.

"Cu inaugurarea ultimelor 4 loturi pe care le-am menţionat vom avea coridor continuu de la Nădlac la Sibiu. De asemenea, la anul, după ce inaugurăm Orăştie-Sibiu lotul 3 vom avea coridor continuu de la Deva la Sibiu, ceea ce deja va fi o realizare foarte importantă. În anul 2016 vom inaugura şi cele 4 tronsoane, deci cei 70 de kilometri de la Sebeş până la Turda, legând în felul acesta şi Clujul de coridorul IV. Până pe data de 19 decembrie vom desemna şi câţtigătorii la Sebeş-Turda", a declarat ministrul Şova, la Sibiu.

Proiect-pilot în Argeş pentru deszăpezire

În cadrul aceleiaşi întâlniri, Dan Şova a prezentat şi stadiul pregătirilor de iarnă. "În acest moment avem acoperiţi cu contracte 56% din kilometrii de drum naţional şi autostradă, sunt 9.000 şi ceva de kilometri acoperiţi de contracte, până în data de 15 noiembrie vom acoperi restul rămas până la 100%", a spus ministrul.

De asemenea, ministrul a mai spus că anul acesta, va fi implementat în premieră un program-pilot al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), în ceea ce priveşte deszăpezirea. Astfel, vor fi monatate GPS-uri pe maşinile de deszăpezire din judeţul Argeş, acestea putând fi urmărite pe site-ul CNADNR pentru a vedea unde se află.

"Dacă programul pilot dă rezultate, în sensul că vom şti exact noi câţi kilometri a parcurs, ce cantitate de material antiderapant a fost turnată,  cât s-a aflat pe drum la muncă, când a ieşit pe drum, cât a mers, cu ce viteză, când a plecat de acolo, dacă programul pilot dă rezultate la anul îl vom extinde în toată ţara", a adăugat ministrul Şova. Potrivit acestuia, pentru deszăpezire se va folosi 75 la sută sare sau clorură de calciu, în funcţie de temperatură, şi 25 la sută nisip.

Întrebat de jurnalişti despre introducerea taxei de autostradă în preţul carburantului, Şova a replicat: „Nu se introduce nicio taxă la benzină".

Vă mai recomandăm:

La „vânătoare“ de maşini fără rovinietă. CNANDR a montat alte 18 camere video pe şosele şi autostrăzi. Una e pe Autostrada Transilvania

Şoseaua Sebeş – Turda va costa 15 milioane de euro pe kilometru, dublu faţă de preţul estimat în vară

Noiembrie, prima lună a iernii. Harta drumurilor cu risc de înzăpezire

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite