Sibiu: Cross pe mochetă şi concurs de Miss şi Mister pentru bebeluşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Activităţile vor avea loc în cadrul Zilei Sugerului Sibian, manifestare organizată de Muzeul ASTRA. Reprezentanţii muzeului propun însă o serie de manifestări care se vor desfăşura pe parcursul întregii luni.

Startul distacţiei de iulie se dă chiar la sfârşitul acestei săptămâni în Muzeul în aer liber din Dumbava Sibiului, acolo unde vor fi organizate două evenimente reprezentative pentru cultura şi tradiţia sibiană. Pentru început, iubitorii de produse tradiţionale vor putea lua parte sâmbătă şi dumincă la „Zilele cuturii vâlcene”, manifestare  va promova cultura oltenească în spaţiul sibian.  “Evenimentul va pune în lumină valorile etnografice deţinute de judeţul învecinat, care valorifică o colaborare intensă între două centre culturale cu rezultate recunoscute la nivel naţional. Programul are două segmente, un târg la care vor fi prezenţi câţiva dintre cei mai reprezentativi meşteri vâlceni, care îşi vor prezenta produsele în zona Hanului din Tulgheş  şi două spectacole de muzică şi dans, desfăşurate pe scena de pe lac”, ne-a spus Ovidiu Baron, purtător de cuvân al instituţiei sibiene.
Întreceri şi concursuri pentru bebeluşi
Tot duminică, dar pe platoul Etno-Tehno-Parc, bebeluşii se vor lua la întrecere, în cross-uri organizate special pentru ei. Şi asta pentru că, pentru al patrulea an consecutiv, în muzeul sibian se organizează Ziua Sugarului Sibian, care a debutat pe 1 iulie 2006 şi s-a bucurat de un success tot mai mare de la an la an. “Vom organiza concursuri dedicate exclusiv bebeluşilor şi copilaşilor cu vârsta de până la 2 ani, precum Cross-ul pe mochetă, dedicat copiilor până la 1 an, Cross-ul bobocel, pentru copiii între 1 şi 2 ani , Miss şi Mister Bebe, Miss şi Mister Bobocel. Pentru mămici şi tătici vom avea concursuri intitulate Mămica Ştie-Tot, Tăticul Priceput, dar şi consiliere pre şi postnatală asigurată de specialişti, prezentarea unor filme documentare care au ca subiect alăptarea, curs de aerobic postnatal, sfaturi pentru siguranţa copilului”, ne-a spus muzeograful Eliza Penciu, coordonatoare proiectului. În jur de 200 de copilaşi sunt aşteptaţi să ia parte la manifestări, iar la sfârşit cei mai buni concurenţi vor fi premiaţi de către organizatori.
Petrecere câmpenească şi târg de case spre sfârşitul lunii
Seria manifestărilor în Muzeul ASTRA va continua în week-endul 18-19 iulie, cu alte două manifestări interesante. „Nedeia de Sfântul Ilie”, o petrecere câmpenească ajunsă la a IX-a ediţie, va aduce standuri cu vânzare de produse tradiţionale sau de bucate mocăneşti, precum şi spectacolele de cântece şi dansuri specifice zonelor pastorale de tradiţie, toate acestea la Cârciuma din Bătrâni, unul dintre cele două monumente de utilitate publică ale muzeului în aer liber.
Concomitent cu aceasta se va desfăşura şi prima ediţie a Târgului de Case Tradiţionale, prin care reprezentanţii muzeului vor încerca să îi convingă pe vizitatori să îşi construiască locuinţe în stil tradiţional. „Avem deja multe semnale de la persoane care vor să îşi construiască copii ale caselor tradiţionale din muzeu”, a spus Valer Olaru, directorul CNM ASTRA.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite