Sibiu: Croitorul Casei Regale a vândut cea mai ieftină ţinută din carieră

Alexandru Ciucu a făcut o demonstraţie de croitorie, în cadrul unui eveniment caritabil, sibienilor cu dare de mână. Modelul a fost ulterior licitat, iar banii au mers către tinerii supradotaţi, prin Fundaţia Pricipesa Margareta.

Ştiri pe aceeaşi temă

Alexandru Ciucu, croitorul care a crescut într-un atelier de croitorie, duce tradiţia familiei, începută în 1939, de bunica sa, mai departe.
La Sibiu, Alexandru Ciucu a venit cu 4 croitori şi împreună au arătat pas cu pas, cum se transformă o ţesătură fină, într-un costum business. Participanţii au fost invitaţi chiar la masa croitorului pentru a urmări cu câtă măiestrie lucrază designerul. „Nu vreau să vă păcălesc, la un astfel de costum se lucrează în medie cam 80-100 de ore, iar aici noi am venit cu mai multe costume, în diverse stadii”, spune Alexandru Ciucu, singurul furnizor în domeniu al Casei Regale a României.

Graţie profesionalismului croitorilor, după mai bine de o oră şi jumătate, sacoul costumului bărbatesc a fost gata de pus pe manechin, iar licitaţia a putut începe. Preţul de pornire a fost de 2000 de lei şi s-a ajuns la suma de 3800 de lei. „Cel mai ieftin costum pe care l-am vândut ajunge la aproximativ 4000 de lei, iar cel mai scump a fost unul de mătase, de 7000, un costum de ceremonie”, susţine Alexandru Ciucu.

Câştigătoarea licitaţiei a fost Cardine Selena, care a licitat pentru a-i face cadou costumul, soţului ei. „Cred că merită fiecare bănuţ, ţinând cont câtă muncă necesită. E primul costum de la Alexandru Ciucu pe care îl are soţul meu, dar deja este foarte încântat, aşa că nu cred că va fi ultimul”, spune câştigătoarea licitaţiei.

Alexandru Ciucu se află într-o caravană care cuprinde mai multe oraşe mari din ţară, în cadrul căreia face demonstraţii „pe viu”, iar apoi, modelele pe care le croieşte, le licitează. Banii strânşi din licitaţii merg direct către Fundaţia Pricipesa Margareta, sprijinând astfel tinerii supradotaţi. „Poate unii se vor întreba de ce nu am ales să donăm banii copiilor defavorizaţi. Ei bine, eu consider că aceşti copii sunt defavorizaţi, deavând toate pârghiile pentru a-şi afirma calităţile pe care le au, fiind supradotaţi”, spune Alexandru Ciucu.

Evenimentul, organizat de Clubul Economic German Transilvania, a strâns la hotelul Golden din Sibiu zeci de personalităţi din elita sibiană.
Alexandru Ciucu, deţinătorul brabdului „Tata şi Fiul” i-a încântat pe cei participanţi cu creativitatea şi măiestria de care a dat dovadă. A fost un eveniment la înălţime, şi la propriu şi la figurat, locul de desfăşurare fiind restaurantul de la etajul 11 al hotelului.

Costum pentru Iohannis

Alexandru Ciucu a mărturisit că şi-ar dori să-i croiască primarului Sibiului, Klaus Iohannis un costum. „Îl văd pe Klaus Iohannis într-un costum sobru, cu dungi, poate bleumarin, dar mai sunt variante”, spune Ciucu. Alexandru Ciucu este deţinătorul brandului „Tata şi Fiul” iar clienţii fideli sunt presonalităţile cele mai importante din ţără. Până şi renumitul Cătălin Botezatu, creatorul de modă, a ales de câteva ori să poarte costume marca Alexandru Ciucu. „Am realizat o singură rochie de damă în viaţa mea, în 2001, în rest doar costume bărbateşti”, Alexandru Ciucu, designer.

citeste totul despre: