Cum facem rapid cele mai bune brioşe cu ciocolată. Reţeta lui Bogdan Roman, bucătarul care a făcut senzaţie la Masterchef
0Delicioase şi uşor de preparat, brioşele cu ciocolată sunt un desert la îndemâna oricărei gospodine. „Adevărul“ vă prezintă o reţetă extrem de simplă, recomandată de Bogdan Roman, bucătarul sibian care a făcut senzaţie la Masterchef.
Reţeta a fost publicată de Bogdan Roman pe blogul său.
Aveţi nevoie de 150 de grame de făină, 100 de grame de zahăr, 80 de grame de unt topit, 100 de mililitri de lapte, 2 banane pasate, 2 ouă, 2-3 linguri de fulgi de ciocolată, 2-3 linguri de migdale zdrobite sau fulgi de migdale, jumătate de linguriţă de sare, o linguriţă de praf de copt, jumătate de linguriţă de nucşoară, un plic de zahăr vanilat sau seminţele de la jumătate de baton de vanilie.
Mod de preparare
”Amestecăm cu un tel ouăle cu zahărul până ce se dizolvă zahărul. Adăugăm bananele pasate şi amestecăm. Adăugăm şi făina împreună cu o lingură de migdale, sarea, nucşoara, o lingură de fulgi de ciocolată, praful de copt şi amestecăm.
Adăugăm untul topit şi răcit (moale) şi laptele şi amestecăm din nou cu telul până la omogenizare. Turnăm compoziţia în formele de brioşe pe care le umplem de 3/4 şi mai presărăm restul de migdale şi de fulgi de ciocolată deasupra. Lăsăm 17-19 minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade”, explică Bogdan Roman.
Vă mai recomandăm:
Nelipsită din meniurile restaurantelor cu specific săsesc, supa de cartofi cu tarhon este uşor de preparat şi are o savoare deosebită.
Dacă vreţi să pregătiţi rapid un prânz delicios în familie, ciulamaua de pui cu ciuperci poate fi o alegere excelentă. Asezonată cu mămăliguţă caldă, va fi cu siguranţă apreciată de toţi cei care se aşează în jurul mesei.
Secretul celor mai bune gogoşi de casă, spun gospodinele, nu stă doar în ingredinte, ci mai ales în timpul cât este frământat aluatul.