Cele mai bune tratamente naturale pentru ochi odihniţi şi pentru o piele a gâtului hidratată - secretele simple ale mamelor şi bunicilor noastre

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mamele şi bunicile noastre reuşeau să îşi menţină hidratată pielea gâtului şi să aibă ochii odihniţi folosind trucuri simple, uşor de aplicat acasă.

Vă prezentăm câteva astfel de reţete, care pot fi găsite în volumul „ABC-ul gspodinei” scris de Natalia Tăutu Stănescu şi Georgeta Stioan şi apărut la Editura Tehnică din Bucureşti 

Îngrijirea ochilor

Cearcănele provocate de oboseală se pot atenua aplicând comprese de infuzie de romaniţă sau decoct din flori de tei. Ochii obosiţi se mai tratează şi cu comprese din infuzie de petale de trandafir pentru a decongestiona pleoapele. 

Compresele alternative, calde şi reci, cu infuzie de muşeţel înviorează ochii obosiţi după o lectură îndelungată. Infuzia de albăstrele (o lingură de flori la 500 de mililitri de apă) este folosită pentru spălături sau la comprese odihnitoare pentru ochi. De asemenea, este recomandată în tratamentul pleoapelor ridate şi ca tonifiant al muşchilor lăsaţi. 

Pentru a menţine tinereţea ochilor se recomandă exerciţii de gimnastică a ochilor. În timpul lecturii mai îndelungate se recomandă să faceţi o mică pauză şi să priviţi în depăratre, fără un punct anume. Acoperiţi ochii cu palmele, aceştia trebuie să rămână deschişi, şi staţi aşa 2-3 minute. Cu capul dat pe spate, faceţi un cerc larg cu mâna şi urmăriţi vârful degetelor în mişcare. 

Măşti naturale pentru gât

Îngrijirea tenului se va prelungi obligatoriu şi pe gât, fiind cunoscut faptul că această zonă se ridează mai repede. Pielea gâtului va fi tratată întocmai ca şi cea a feţei, aplicând aceleaşi produse. Din petale de trandafiri se poate prepara o loţiune tonică. Pentru acesta se pun într-un vas la soare, timp de 15 zile, 50 de grame de petale de trandafir (cele roşii, din care se face dulceaţă) şi 500 de mililitri de oţet de vin. La sfârşit se adaugă 500 de grame de apă distilată. 

O mască de sezon se poate prepara din căpşuni, fragi, zmeură, caise, piersici, struguri. Se amestecă o lingură de piure din fruct cu smântână proaspătă şi talc până se obţine o pastă consistentă. Foarte eficientă pentru pielea uscată este şi masca de banane. Miezul unei banane se zdrobeşte şi se amestecă cu o jumătate de linguriţă de miere de albine şi 7-8 picături de zeamă de lămâie.    

Pentru prevenirea ridurilor se tamponează uşor pielea de pe faţă şi de pe gât cu o bucată de tifon îmbibată în lapte nefiert, în care s-au adăugat câteva picături de zeamă de lămâie.    

Vă mai recomandăm: 

Pericolele din brânza vândută pe marginea drumului, în plină caniculă. Ce riscăm dacă mâncăm produsele ţinute în soarele fierbinte - explicaţia medicilor

Chiar dacă mercurul din termometre ajunge şi la 40 de grade, comercianţii de brânzeturi sunt nelipsiţi de pe marginea şoselelor. Consumarea produselor lactate ţinute în astfel de condiţii poate avea efecte din cele mai neplăcute, după cum avertizează specialiştii.

Leacurile tradiţionale ale saşilor. Ce foloseau pentru tratarea depresiei sau mahmurelii şi cum se făceau femeile frumoase cu tratamente naturale

O cercetătoare extrem de pasionată a tradiţiilor săseşti şi posesoarea unei case-muzeu dedicată istoriei saşilor, profesoara Aurelia Rusu a reuşit să strângă şi câteva din reţetele cu leacuri naturale folosite de saşi pentru tratarea diferitelor afecţiuni.

Miturile despre slăbit, explicate de specialişti. Cât de bune sunt pastilele de slăbit, ceaiurile sau dietele disociate şi de ce îngraşă renunţarea la fumat

Specialiştii spun că slăbirea sănătoasă este una de durată şi necesită răbdare şi perseverenţă. De asemenea aceştia susţin că scăderea în greutate se poate face respectând câteva reguli de bază.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite