Cristina Izman - De pe podium la facultatea de medicină

Cristina Izman - De pe podium la facultatea de medicină

Cristina Izman

Frumoasa moldoveancă, care a ajuns în Satu Mare la trei ani,  vrea să devină medic dermatolog. Deşi a câştigat mai multe concursuri de frumuseţe nu vrea să urmeze cariera de model.

Ştiri pe aceeaşi temă

PROFIL
Născută: 26 mai 1992, Chişinău, Republica Moldova
Educaţie: Elevă în clasa a XII-a la Coelgiul Naţional „Doamna Stanca”, profil bio-chimie
Familie: Are un frate mai mare
Cristina este moldoveancă de peste Prut, născută în capitala Republicii Moldova, Chişinău. La trei ani s-a mutat cu părinţii şi fratele ei la Satu Mare, unde a crescut şi a copilărit. De mică era o fire sportivă. Părinţii au înscris-o la înot, sport pe care l-a practicat timp de doi ani, după care a început să practice dansul sportiv. A dansat la Royal Dance Club din clasa a II-a până în vlasa a V-a.
În clasa a IX-a, ea a participat la concursul de frumuseţe organizat la coelgiul la care învăţa, după care a descoperit pasiunea pentru modelling. „Eram boboacă şi m-am înscris la Miss Boboc Colegiul Doamna Stanca şi am câştigat concursul. După eveniment am primit cursuri gratuite de modeling la agenţia Gaby’s Models. Astfel a început totul. Am continuat apoi să frecventez cursurile şi luam totul în serios”, povesteşte Cristina.
După debutul în modelling, în vara anului 2008 tânăra a participat la concursul de frumuseţe Miss Litoral, iar în acelaşi an a participat şi la concursul Miss Eden România, unde a obţinut locul VI.
„A fost unul dintre cele mai mari concursuri de frumuseţe la care am participat. Am fost clasată pe locul VI şi împreună cu celelalte cinci fete am participat în acelaşi an la concursul Miss Eden din Slovacia”, îşi aminteşte tânăra.
A prezentat pentru Ştefan Muscă
După experienţele la concursuri, Cristina a început să participe mai mult la prezentări de modă. A prezentat la zeci de evenimente pentru casa de modă Inedit din Satu Mare, dar şi pentru designerul român Ştefan Muscă. „A fost practic cea mai mare prezentare de modă la care am participat. Era tot pentru casa de modă Inedit, însă am purtat ţinutele celebrului designer Ştefan Muscă”, spune Cristina.
Un alt eveniment de mare anvergură la care a participat a fost Cluj Fashion Week de anul trecut, unde a defilat în faţa a sute de spectatori.
Vrea să fie medic
Cristina este hotărâtă să înceapă o carieră în medicină. Ea îl va urma pe fratele ei, care este student în anul VI la medicină. „Îmi doresc mai mult ca orice să urmez o facultate de medicină, motiv pentru care fac pregătiri intense de mai bine de un an şi jumătate. Vreau să plec la Timişoara”, afirmă tânăra.
Ambiţioasă şi hotărâtă în ceea ce priveşte destinaţia finală în cariera ei, Cristina ia ore de biologie şi învaţă zilnic pentru bacalaureat şi pentru admiterea la facultate. Ia foarte în serios tot ceea ce face. Va alege specializarea în dermatologie, având în vedere şi faptul că este model şi este atentă la aspectul ei fizic.
Întrebări şi răspunsuri
ADS: Până când crezi că vei face modeling şi ce reprezintă acest hobby pentru tine?
C.I.: Este o modalitate de a-mi petrece timpul liber, un hobby şi ceva ce mi-a deschis lumea. Am cunoscut foarte mulţi oameni pe parcursul anilor, atât la concursuri, cât şi la prezentări. Mi-aş dori să continui modelingul, însă nu vreau ca acesta să-mi ocupe tot timpul, ci să rămână la nivel de hobby şi în timpul facultăţii, desigur cât îmi va permite şi timpul.
ADS: Ce părere ai despre sistemul sanitar românesc?
C.I.: Nu foarte bună. Cred că este nevoie de o schimbare majoră, cel puţin în ceea ce priveşte investiţiile în unităţile spitaliceşti. Este nevoie de aparatură performantă şi dotări, deoarece sănătatea este primordială în orice ţară sau comunitate. Pe de altă parte, din păcate, în ceea ce priveşte mentalitatea oamenilor – mă refer aici la personalul medical român în general – nu cred că se pot face schimbări. Eu cred că nu poţi schimba oamenii, dar poţi schimba restul.
Ce-i place:
Îi place să călătorească, să petreacă timp cu prietenii şi să se distreze. Îi place să-şi organizeze timpul, deoarece crede că numai astfel poate ajunge la ţintă şi să-şi atingă scopurile. Este o fire ambiţioasă şi puternică.
Ce nu-i place:
Cristinei nu-i place negativismul oamenilor şi nepăsarea foarte multor elevi care nu iau bacalaureatul în serios şi ideea de a-şi gândi viitorul. Ea nu poate să conceapă cum tinerii de azi nu luptă pentru viitorul lor.

citeste totul despre: