Dublul asasinat de la Satu Mare: rezultatul necropsiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Echipa capitalei a luat amprente de la faţa locului     FOTO  Cristina Cîcău
Echipa capitalei a luat amprente de la faţa locului     FOTO  Cristina Cîcău

Criminaliştii au descoperit miercuri la Satu Mare, arma cu care cele două persoane, tată şi fiu, ar fi fost asasinate. De asemenea, în furgoneta incendiată, specialiştii au găsit mucuri de ţigară şi doze de bere. Ipoteza pe care aceştia se axează este aceea că victimele şi asasinul s-ar fi cunoscut, deoarece pastorul nu consuma băuturi alcoolice şi nici nu fuma.

UPDATE În urma efectuării necropsiei celor două cadavre, în cauza de omor, care a avut loc marţi după-amiază, în localitatea Aciua, comuna Pomi,  a rezultat faptul că bărbatul de 39 ani prezenta plagă tăiată înţepată penetrantă a gâtului cu secţionare de vase sanguine, iar la examenul intern s-au constatat depuneri de funingină pe tractul respirator limba şi mucoasa esofagului, care s-au putut produce în timpul vieţii prin inhalare de fum.

În ceea ce-l priveşte pe minorul de nouă ani s-a constatat şoc hemoragic ca urmare a unei plăgi tăiate profunde a gâtului cu leziuni de vase sanguine şi de asemenea, fractură deschisă comunitivă cu dislocare a cutiei craniene cu dilacerare duro-cerebrală, care s-a putut produce prin loviri active repetate cu un corp dur cu suprafaţa relativ mică de impact putând fi şi ea, cauza tanatogeneratoare.

„În cauză cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor deosebit de grav“, susţine Ana Petric, purtător de cuvânt IPJ Satu Mare.

Criminaliştii capitalei au investigat miercuri la Satu Mare fiecare centimetru de pe raza locului în care a avut loc marţi seara, dubla asasinare. Anchetatorii au găsit mucuri de ţigară dar şi doze de bere în furgonetă, dovezi ce atestă că victimele s-ar fi cunoscut cu asasinul/asasinii. Mai mult, specialiştii au descoperit armele crimei, pline de sânge şi cu amprente. Amprentele au fost recoltate şi este posibil ca în scurt timp criminalul să fie identificat.

Reamintim că o autoutilitară incendiată a fost descoperită aseară, incendiată pe raza comunei Pomi, judeţul Satu Mare. Poliţiştii au descoperit sub banchetele din spate cadavrele a doi bărbaţi ce prezintă multiple leziuni la nivelul capului. Inspectoratul General al Poliţiei Române a anunţat că există suspiciuni de omor.

Bistriţeanul omorât alături de fiul său pe un câmp din Satu Mare este Adrian Traian Blaga, asistentul pastorului bisericii Calvary Chapel din Bistriţa şi administratorul asociaţiei Începuturi Noi, care oferă asistenţă socială copiilor orfani sau abandonaţi de către părinţi din judeţul Bistriţa-Năsăud.

Adrian Blaga, în vârstă de 39 de ani, pornise spre Satu Mare cu intenţia de a identifica o tabără pentru copiii pe care-i avea în grijă în cadrul Asociaţiei Începuturi Noi pe care o conduce. Era însoţit de fiul său în vârstă de 9 ani, Timotei, care de trei ani de zile practica luptele greco-romane la un club din Bistriţa.

Vă recomandăm şi

Crimă la Satu Mare. Tătăl şi fiul, ucişi şi abandonaţi într-o autoutilitară pe câmp

Cine era pastorul bistriţean ucis cu sânge rece, împreună cu fiul său, pe un câmp din Satu Mare

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite