Ce tratamente să aplici materialelor din care este construită terasa ca să arate ca nouă în fiecare sezon

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atât piatra sau gresia de exterior cât şi lemnul sau fierul au nevoie de câte un tratatement cu vopsele speciale la fiecare început de sezon, pentru a nu risca să se deterioreze.

Primele săptămâni cu temperaturi peste 15 grade i-au făcut pe cei care stau la casă să iasă în terasă, pentru a se bucura de soare, de un prânz în aer liber sau cel puţin de câteva ore într-o atmosferă mai relaxată decât până acum, când au stat doar în casă. 

Pentru ca o terasă să fie în fiecare sezon prezentabilă e nevoie de unele intervenţii, deloc scumpe sau obositoare, dar care schimbă imaginea locului de odihnă sau relaxare. 

„Din cauza îngheţului şi a dezgheţului, din cauza ploilor, orice terasă se deteriorează. Se deteriorează la nivel estetic atât piatra de pe terasă, sau gresia de exterior, cât şi lemnul sau fierul cu care aceasta este împrejmuită. În cazul lemnului defectele care pot să apar nu mai sunt doar de ordin estetic ci pot să ajungă chiar la nivel de siguranţă, dacă nu este tratat”, afirmă Ioan Pop, constructor. 

Pentru a întreţine terase nu este nevoie de o echipă de meşteri sau de prea multe scule şi cunoştinţe, ci doar de o zi liberă în care să se intervină cu soluţii speciale. 

„Pentru piatră există un lac special care se găseşte în marile magazine sau la vânzătorii specializaţi. Important e ca piatra să fie spălată înainte, de preferat cu un aparat sub presiune, pentru a se îndepărta praful şi pietrele mici, să fie lăsată să se usuce iar mai apoi să se aplice lacul. Acesta îi dă o altă strălucire pietrei şi o face mai rezistentă la traficul de peste vară”, explică constructorul. 

În cazul lemnului intervenţia este la fel de uşoară. Dacă vechiul grund sau vopsea cu care a fost tratat nu a crăpat, nu se impune şlefuirea lui, ci doar aplicarea unui noi strat de vopsea protectoare sau grund, după o curăţare prealabilă a lemnului, cu o cârpă uşor umezită.

„Dacă terasa e împrejmuită cu fier forjat, procedeul este acelaşi, importantă e curăţarea dinainte. Pentru oricare din proceduri se poate folosi o pensulă sau un trafalet micuţ, cu care treaba merge extrem de repede.”, mai spune Ioan Pop.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite